Hamburg ve Çevresi Türk Sanatçılar İnisiyatifi girişimleriyle “Sommerleuchten – Yaz Işıkları” adı altında resim ve fotoğraflardan oluşan karma sergi görkemli bir açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kentin St. Georg semtinde bulunan Kultur Laden Alexander Strasse 16, 20099 Hamburg adresinde açılan sergiye yoğun katılım oldu.

Müzikli açılış

Sanatseverlerin yoğunlukta bulunduğu karma sergi açılışı gitar eşliğinde Onur Post'un yaptığı müzikle başladı. Usta müzisyen Onur Post gitarı eşliğinde İngilizce ve Türkçe parçalar seslendirdi ve yoğun istek üzerine programını uzatarak birkaç parkça daha seslendirdi. Kultur Laden başkanı Cnristiane Orhan yaptığı selamlama konuşmasında yoğun sosyal çalışmalar yaptıklarını ve farklı sanatçıların çalışmalarından oluşan sergiden dolayı memnunluklarını dile getirdi.

Sanatçıların emekleri

Hamburg ve Çevresi Türk Sanatçılar İnisiyatifi yetkilileri M. Kemal Adatepe ve Oya Pervin Pelit yaptıkları konuşmalarda, birbirinden kıymetli ressam ve fotoğraf sanatçısı ile gerçekleştirdikleri karma resim ve fotoğraf sergisine bazı ressamların tatilden dolayı katılamadıklarını ama eserlerinin sergilendiğini belirttiler. Güler Oral, Sümbül Purschke, Belma Othan Yeşilkaya, Fevziye Özmen, Nur Ilıcak, Kamil Genç, Albert Post ve Mustafa Kemal Adatepe'nin emeklerinden oluşan yaklaşık 50 tablo sergide görülüyor.

Bir ay açık kalacak

M. Kemal Adatapa, Fevziye Özmen, Nur Ilıcak ve Albert Post eserleri üzerine bilgiler verip ziyaretçilerle yakından ilgilenip soruları yanıtladılar. İki kat üzerine yaklaşık 50 tablodan oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine açıldı. Farklı konuları kapsayan eserler özgürlük, insanların yaşadığı zorluklar gibi güzel mesajlar veriyor. 

Sergiyi 22 Eylül 2017 tarihine kadar Pazartesinden Perşembeye kadar saat 10.00 -21.00 arası Cuma 16.00 - 21.00 ve Pazar günleri 15.00 ile 19.00 arası gezmenin mümkün olduğu duyuruldu.