T.C. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 19 ay önce başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası spordan sanata, eğitimden kültüre, müzik ve bilimsel etkinliklerden etüt merkezleri ve okuma yazma kurslarına, Rehberlik Danışmanlık merkezlerinden konferans ve seminerlere kadar bir çok faaliyetle tekrar gündemde.

Geçen yıl 15 Mayıs tarihinde Ettlingen TOAB ev sahipliğinde Karlsruhe Festplatz’da düzenlenen “Baden TOAB Folklor Müsabakası ve Avrupa 7. Halk Dansları Yarışması” gerek katılımcı folklor ekipleri açısından gerekse izleyicilerin iştirakiyle Avrupa ve Almanya’da ses getiren nitelikli bir kültür etkinliği olmuştu.

TOPLAM 21 TAKIM YARIŞACAK!

Avrupa çapındaki ödüllü ‘Baden TOAB Folklor Müsabakası ve 8. Avrupa Türk Halkoyunları Yarışması’nın bu yıl 30 Nisan 2017 Pazar günü saat 12:00’de Konzerthaus Karlsruhe’de (Am Festplatz 9 76137 Karlsruhe) düzenleneceğini ve Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinin eyalet genelindeki 13 bölgedeki TOAB folklor ekiplerinin yarışacağını kaydeden Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, küçükler klasmanının ardından büyükler grubunda Almanya, Hollanda, Avusturya ve İngiltere’den toplam 8 takımın yarışacağını belirtti.

HERKESİ 30 NİSAN DA KARLSRUHE’YE BEKLİYORUZ!

T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşeliği Folklor Öğretmeni Taner Soysal’ın koordinasyonunda gerçekleşecek Avrupa çapındaki ödüllü ‘Baden TOAB Folklor Müsabakası ve 8. Avrupa Türk Halkoyunları Yarışması’nın Türk Halk Oyunları Federasyonu (THOF) yönetici ve hakemlerinin destek ve katkılarıyla gerçekleşeceğini kaydeden Gürkan Avcı, Almanya’da gurbetteki insanlarımızın sonraki nesillerince bilinmesinin, yaşatılmasının ve Avrupa’da tanıtılmasının çok önemli bir kültür etkinliği olduğunu ifade ederek, “Başkonsolosluğumuzun güçlü katkılarıyla gerçekleşecek olan bu önemli etkinliğimize tüm vatandaş ve soydaşlarımızın ve tüm yabancı dostlarımızın katılımını muhakkak surette bekliyoruz. Yarışmamıza sponsor olarak katkıda bulunan iş adamı ve iş kadınlarımıza da destek ve teveccühleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.