Sorgun- Süheyla Kaplan




CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin'in Katılacağı 2.Karabalı Kültür Festvali Yarın Başlıyor


 

Kültür festivalinde ayrıca Kültür Bakanlığı ses sanatçılarından Pelin Çetin, Güngör Şakar, Güvener Yağmur, aşık Alevi-Bektaşi dedesi Dertli Divani, THM Sanatçısı Gülcihan Koç da yer alacak.

 

KARABALI HEYETİNDEN SORGUN BELEDİYE BAŞKANI’NA ZİYARET

 

Öte yandan SPD Hamburg Milletvekili Ali Şimşek, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu eski Başkanı Durak Arslan, CHP-Schleswig-Holstein eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Murat Arslan, Karabalı Köyü Ankara Dernek Başkanı Durak Kaplan Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Görüşmede Karabalı köyünün yöresel sorunlarının yanı sıra güncel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, belediye olarak bütün vatandaşlara eşit hizmet sunduklarını vurgulayarak,  Karabalı Köyü’ne her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu eski Başkanı Durak Arslan, Türkiye’de anayasada Aleviler’in varlığından ve din özgürlüğünden  hiç sözedilmediğine dikkat çekerek, din özgürlüğünün önemine dikkat çekti.

 

SPD Hamburg Milletvekili Şimşek ise, Hamburg’da iktidarda olan sosyal demokrat hükümetin Aleviler ve Müslüman temsilciler ile masaya oturarak ayrı ayrı devlet anlaşması imzaladığına ve bu şekilde bütün dinlere eşit haklar verildiğine vurgu yaptı.

 

Devlet anlaşmasının Hamburg eyaletinden sonra diğer eyaletlerde de imzalanması konusunda da adımlar atıldığını hatırlatan Şimşek, farklılıkların bir kültür zenginliği olduğunu söyledi.

 

CHP Hamburg- Schleswig Holstein eyalet Birliği Başkan Yardımcısı  Murat Arslan ise, kendisinin Sorgun ilçesinde okuduğunu ve daha sonra siyas  nedenlerden dolayı  yurtdışına gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, özellikle gelecek kuşaklar içim bu yörenin çekici hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Arslan, ‘’Tarihimizde bizlere Alevilere karşı kırgınlıklar var. Bu kırgınlıkların bitmesini talep ediyoruz. Ben bir iş adamı olarak neden Sorgun’da yatırımda bulunmayım? Sonuçta burası toprağımız ve doğduğumuz yer. Ön yargıların kırılması gerekir’ dedi.

 

 

 

 

Inline-Bild 1