2005 yılından bu yana “sokağın tiyatrosuyuz” diyerek çalışmalarını yürüten İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Avrupa turnesi kapsamında Almanya’nın Stuttgart kentinde  seyircisiyle buluştu.

Aziz Nesin, Anton Çehov, Nikolay Gogol ve Güngör Dilmen’in öykülerinden oluşan yönetmen Orçun Masatçı, Medine Çam, Filiz Kış ve Serkan Koçak’ın sergilediği “Sokaklardan Kalan Bir Masal-Efsun” oyunu, izleyicilerin beğenisiyle karşılandı.

Yokluk, yoksulluk ve fabrikalaşmış bir hayatın nedenleri üzerine seyirciyi düşünmeye ve kendisiyle tartışmaya sevk eden oyun, bu hayattan çıkışın mümkün olduğunu mizahi bir dille anlatıyor.

Oyun esnasında oyuncuların seyirciyle kurdukları bire bir diyaloglar hem izleyiciyle oyunu bütünleştirdi hem de oyuna olan ilgiyi çok daha fazla artırdı.

Oyunun sonunda, İzmir'deki Altay ve Göztepe takımı ve taraftarlarının Yenikapı Tiyatrosuyla dayanışmak amacıyla verdikleri forma, oyuncular tarafından organizasyonda emeği geçenlere hediye edildi.

İzmir Yenikapı ile tiyatro turnesini örgütleyen AvEG-Kon’un Eş Başkanı Baki Selçuk, oyundan sonra yaptığı konuşmada, faşizmin baskılarından nasibini alan İzmir Yenikapı’nın yasaklamalara ve cezalara boyun eğmeden çalışmalarını yürütmesinin, direnişe güç kattığını ve umudu büyüttüğünü belirterek, Yenikapı’yı bu duruşlarından ve kararlılıklarından dolayı kutladı.

Necati Abay / Stuttgart