Bergedorf semtindeki Theater Haus’da gerçekleşen tiyatro etkinliğine Hamburg'dan tanınmış simaları yoğun ilgi gösterdi.

Savarona Yat ve Yelken Kulübü tarafından düzenlenen aktivist Ali Akdemir’in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlği CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği, Hamburg ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği, Bergedorf Emekli ve Yaşlılar Derneği ile Hamburg Gönüllüler Dayanışma Grubu tarafından desteklendi.

Trajik ve komik

Şeref Çetin’in yazıp yönettiği ve başrolünü Esin Yüksel ile paylaştığı Ölü Kuşlar isimli oyunun içeriği, HIV virüsü taşıyan iki sevgili Hazar ve Armin’in intihar etmeden önceki son zamanları trajik komik bir dilde anlatılıyor. Oyunda ikilinin performansları büyük beğeni gördü.

Oyun, HIV virüsü taşıyan iki sevgili Hazar ve Armin’in tutkulu bir o kadar da birbirine zıt karakterin aşkını anlatıyor. Seyirciyi kimi zaman güldüren kimi zamanda duygusal anlar yaşamasını sağlayan Ölü Kuşlar, kendi deyimleriyle “Kimseye günahlarımızı vermeden gitmek istiyoruz“ Armin ve Hazar’ın birbirlerine vedasını anlatıyor.

Aşk çok farklı

Sevgililer intihar etmeden önce Sağlık Bakanlığını arayıp ötenazi haklarını olduğuna ikna etmek için şanslarını bile denerler. Cenaze işlemlerini yapmak isterler ama yine de başarılı olamazlar. Ölmeden önce evlenmek isteyen Armin, Hazar’ı bir türlü ikna edemez. Annesine duygu yüklü bir mektup ile veda eden Armin, oyunun sonuna doğru Hazar’ın süpriz evlenme teklifiyle çok mutlu olur. Çift için veda vakti gelmiştir. Aldıkları ölüm haplarıyla yaşamlarına mutlu olarak son verirler. Oyunun sonunda Şeref Çetin ve Esin Yüksel uzun süre alkışlandı.

Ali Akdemir iki oyuncuya bir demet çiçek takdim etti. Akdemir, Oya Pervin Pelit, Güngör Yılmaz, Ali Rıza Al, Zeynep Arslan, Meryem İpek, Ayşe Öztürk, Özgül Karık, Asım Kılıç, Aytül Kılıç, Gevher Ağbudak ve Celal Boyraz’a teşekkür edip çiçekler verdi.