Sibel Gazi-Tabel

2 Mart Pazar günü Delphi Show Palast’da sahnelenen kabare yaklaşık 2.5 saat sürdü.  Birbirinden renkli skeçler esnasında kimi zaman izleyicilere yönelik espriler ve doğaçlamalar salondaki ilgiyi sürekli diri tuttu.

250 kişi kadar izleyicinin olduğu salonda, Hamburg’da var olan tiyatro gruplarından kimselerin bulunmaması ve ilgiyle izlenen kabareye duyarsız kalmaları, salondaki tiyatroseverlerin gözünden kaçmayan üzücü bir tespitti.

AYNI GÜNDE İKİ OYUN SAHNELENDİ

Üstün bir performansla izleyicilerin dikkatlerini çeken tiyatro ekibi,  bu etkinlikten önce aynı gün içinde engelli çocukları mutlu etmek  için "Yaramaz Nuri" adlı bir çocuk oyunu sahneledi.

Yılların usta oyuncuları Uğurtan Sayıner, Şehmus Yığın, Mehmet Dündar, Nermin Çiftçi, Mehmet Gülerbaşlı ve genç yetenek Çetin Budak izleyicilerden tam not aldı. Özellikle Şehmus Yığın, bir dönem öğrencisi de olduğu Nejat Uygur tadında ancak asla ve asla taklidi denemeyecek, kendi özgün tarzı ve yeteneği ile tiyatroyu sevdirmek, kültürel yaşantımıza katkı sunmak ve engellilerle ilgili projeye destek anlamında, Hamburgluların hafızasından silinmeyecek düzeyde yer etti..

EL ELE DERNEĞİ BAŞKANINA PLAKET VERİLDİ

Özveriyle sanatı paylaşmak adına İzmir’den gelen oyuncular, etkinliğin sonunda salondaki izleyicileri selamladıktan sonra, Hamburg Engelliler Derneği Başkanı Ali Akdemir’e başarılı çalışmalarından dolayı bir plaket verdiler.  Bir grup engelli çocukla sahneye çıkan Ali Akdemir, Bizimkiler dizisinden tanıdığımız Uğurtan Sayıner’e ve diğer sanatçılara birer demet çiçek sunarak, kendilerine teşekkür etti .

Etkinliğin sonunda söz alan kadın oyuncu Nermin Çiftçi, konserlere gösterilen ilginin tiyatro sanatına yeterince gösterilmeyişine üzüldüklerini belirterek; toplumun sanat anlayışına tiyatroyu katmak için mücadele ettiklerini; bununla birlikte bu gece boyunca izleyicilerin gözündeki ışığı, mutluluğu gördüklerini ve alkışların kendilerini son derece motive ettiğini ifade ederek izleyicilere teşekkür etti.

Kabarenin önümüzdeki günler devam edecek programı ise şöyle:

Oyun tarihleri: 4 Mart'ta Lurup'ta " Yaramaz Nuri " isimli cocuk oyunu saat:15:00'de adres: Luruper Hauptstr. 90. Giriş, 4 Euro.

5-6 Mart: Berlin'de  Tiyatrom salonunda iki oyunda gösterimde olacak çocuk oyunu: 17:30 da / Büyük oyunu 19:00

 9 Mart Pazar günü Im Freizeitheim Vahrenwald Vahrenwalder str 92. 30165 Hannover. Çocuk oyunu: saat 15:00, Büyük oyunu: 16:30 

Foto: Hüseyin Kaçmaz