Grup Yorum, “ırkçılığa karşı tek ses tek yürek olmak için, yozlaşmaya karşı 'biz varız' demek için 17 Haziran'da Almanya'nın Fulda kentinde düzenlenecek festivale katılacak.

GRUP YORUM GÖNÜLLÜLERİ

Avrupa'da konser ve festivalleri organize eden Grup Yorum Gönüllüleri adına festival hakkında bilgi veren Dilber Güneş, “Avrupa’daki halkımızın yaşadığı ırkçılık gün geçtikçe artıyor. Evde, okulda, iş yerlerinde her yerde ırkçılıkla karşılaşıyoruz. Irkçılığa karşı kendi kültürümüzü, değerlerimizi sahiplenmek, savunmak en meşru hakkımızdır. Sadece Türkiyeliler olarak değil, dünyanın tüm halkları için ırkçılığa karşı mücadele etmelerini istiyoruz” dedi.

Almanya'da gençlerden oluşan Grup Yorum gönüllülerinin festival öncesinde çok yoğun çalıştığını belirten Dilber Güneş şunları söyledi:

“Yozlaşma Avrupa’nın her yerinden evlerimize uyuşturucu, kumar, alkol bağımlılığı olarak giriyor. Sadece o da değil, aile içi sorunlar, bencillik, bireyci dayatmalar da hayatımızı olumsuz etkiliyor. Tek tek bireyler olarak ne ırkçılıkla, ne de yozlaşma ile baş edebiliriz. Ancak ve ancak birlik olarak, birbirimizin sorunlarına sahip çıkarak sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Onun için diyoruz ki çözüm halk meclislerinde! Halk meclisleri içerisinde halkımızın her kesiminden insanlarımızın bir araya gelerek, sorunları tartıştığı çözümlerini kendi içerisinde bulduğu yapılardır. Halk meclisleri sorunlarımızın çözüm mercihidir“


Grup Yorum Gönüllüleri komitesi sorumlusu Dilber Güneş, “herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR ÖNEMLİ
Dilber Güneş ayrıca festivalde çocukları unutmadıklarını şu şekilde vurguladı: “Öncelikle çocuk parkına önem veriyoruz. Çocuklarımızın gün boyunca eğleneceği, ailelerimizin rahat edebileceği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Festival alanımızda sergi çadırlarımız, panel çadırlarımız, şiir bahçesi, stand çadırlarımız olacak. Festivale girişler saat 10:00’da başlayacak. Saat 12:00’den itibaren küçük sahne programı, saat 18:00’de ise büyük sahne programı başlayacak“


FESTİVALE KATILACAK SANATÇILAR:

Grup Yorum
Suavi
Erdal Bayrakoğlu
Efkan Şeşen
Zeynel Aba
İbrahim Karaca
Mehmet Özer

Zynik&Delirium (Almanya)
Bahram (İran)
Nicolas Miquea (Şili)
Menest Red (Belçika)

Metin ES / KÖLN