Beyoğlu'ndaki Alman konsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Grup Yorum Üyeleri, vize yasağı uygulanarak konserlerinin engellendiği gerekçesiyle Almanya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.Üzerinde 'Grup Yorum'a vize yasağı kaldırılsın' yazılı pankart açan grup üyeleri, 'Türküler sınır tanımaz sloganı' attı.

Polis ekipleri eylem sırasında konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup adına yapılan açıklamada, “Alman Devleti, grubumuza vize yasağı uygulayarak ırkçılık yapıyor. Konserlerimizi bu yöntemle engellemeye çalışıyor. Hiçbir vize yasağı bizim konserlerimizi engelleyemez. Alman Devleti de bunu görecek. Hiçbir yasak, türkülerden daha güçlü olamaz. Türküler sınır, gümrük, vize tanımazlar.

Bu yasağa son verin. Yüzlerce yıldır ülkemizi işgal ettikleri yetmiyormuş gibi, sömürdükleri yetmiyormuş gibi, vize kuyruklarında halkımızı ve bizi aşağılamaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Vize bizim hakkımızdır, Alman devletinin bize bahşettiği bir sadaka değildir. Biz hakkımızı almak için bütün gücümüzle direneceğiz" denildi.