Mustafa Akpolat

Şebnem, Dilayda, Erdener, Tayfun, Hasan Hüseyin ve Ceyhan‘dan oluşan Grup Cemre 10 yıl konserinde toplumsal, sınıfsal mücadelenin ürünü olan, baskıya, sömürüye karşı başkaldırnın sembolü haline gelmiş bir çok eserin yanı sıra, halk ozanlarının ezgilerine de yer verdiler. Berkin Elvan‘a adanmış  bir eserle beraber, devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren devrimcilerin anısına söylenen eserlerlerle program devam etti. 

Konserin açış konuşmasını  yapan ATİF dernek başkanı Özgür Bulut, Grup Cemre‘nin  müziğe yaklaşımlarını, çalışmalarını, amaçlarını ve derneğin bu konudaki anlayışı konusunda görüşlerini ifade etti.

Grup Cemre'ye destek ve daynışmada bulunan  Özkan Şimşek, Seval ve Hüsyin Kubat, Hazır Demir, Ali Yüce, Serap Mutlu Barak, sahne alarak, birer eserle  dayanışmada bulundular. Konserin  bitimine yakın halay müzikleriyle halaya duran müzik severler türküler eşliğinde halaya durdular.

Grup Cemre ile yaptığımız sohbette, Grubun oluşumu, müzikleri, amaçları ve hedefleri  ile ilgili olarak şunları söylediler.

Grubun oluşumu nasıl gerçekleşti ve müzikteki amacınız nedir?


2004 yılında ATİF Hamburg derneğinde bir kaç müziksever arkadaş olarak bir araya geldik. Derneklerde böyle bir grubun eksikliğinide fark etmiştik. 2004 Mart ayında biraraya gelmemiz ve grubu oluşturmamız sebebiyle ismimizi Cemre olarak belirledik. Cemre‘nin soyut bir sıcaklık birimi olduğunu, düştüğü yeri ısıttığını biliyorduk. Bizlerde ezgilerimizle insanların yüreklerini ısıtmak istedik ve "Cemrem" adlı eserimizi halkımıza adadık. Onların, kısmende olsa Turkiye topraklarında yaşanılan onca acıyı bir şekilde dile getirmek istedik.  ''Dokuz yaşındayım, Cemrem, Bir Gülsen ve Oy Gülüm‘' adında 4 tane eserimiz bulunuyor.

Eserlerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?


Bizler eserlerimizi seçerken toplumsal içeriğine en çok dikkat ediyoruz. Tabi tarz olarak halk müzikleri ve protest müziklerini tercih ediyoruz. Yaptığımız muziklerin sanatsal yönü de toplumsal içeriği kadar önem taşıyor. Müziklerimizi seslendirdiğimiz kitleye eserlerimizle mesajlarımızı veriyoruz.
Bu mesajlarımızın içeriği, her türden sömürüye ve baskıya karşı olduğumuz, emekten ve insandan yana olduğunuzdur.

Çalışmalarınızı nerede yapıyorsunuz?

Çalışmalarımızı ATİF Hamburg Derneği'nde yapıyoruz. Kendimize bir çalışma odası kurduk orada.

Sizinle birlikte çalışmak isteyen, iletişimde bulunmak isteyenler nasıl  ilietişim kurabilirler?


Bizimle iletişim kurmak isteyenler facebook sayfasından ya da Dernek aracılığıyla ulaşabilirler.

10 Yıl sizin için ne ifade ediyor?


En önce verdiğimiz emeği ifade ediyor ve katettiğimiz yolu. Çünkü biz amatör olarak okulumuzun ve isimizin yanısıra haftada bir kere prova alarak bu grubu ilerletebildik. Bu da azim ve ısrarla olur. Bunun meyvesinide çağrıldığımız etkinliklerde bize destek veren halkımız ve kurumlarla gördük. Onların destekleri, alkışları yolumuzu aydınlattı. 10. YIL Konseride bunu gösterdi

Hedefleriniz nelerdir diye sorsak?

Bir single tarzında yada kendi eserlerimizi yayınlayacağımız bir albüm çıkarmak. Bu da uğraş ve ekonomik güçle olur.

Grup Cemre bir açıklama ile de, 10. Yıl konserlerine ve çalışmalarına destek olan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

''10. yılımızda bizlerin yanında olan siz değerli dostlarımıza, ses teknik ekipmanı için Mig-zentrum Migrations Zentrum Hamburg'a, ses düzeni için A Vahap Medik' e , afiş, bilet ve el ilanları tasarımı ve yine çektiği o güzel fotoğraflar için sevgili Duygusuz Gugu 'a aynı zamanda çektiği fotoğraf ve videoların yanı sıra bizleri programına konuk ederek desteklerini esirgemeyen Mustafa Akpolat'a , sahnemize sesleri ve yorumlarıyla renk katan sevgili Özkan Şimşek'e, Seval &Hüseyin Kubat'a, Hazır Demir'e, Ali Yüce'ye, Serap Mutlu Barak'a, organizasyonda aldıkları görevlerle bizleri destekleyen ATİF Hamburr, Hamburg Genç (Hamburg YDG) ekibine, sponsorlarımız Çelik Döner, Schiro Rohleitungsservice'e Doğan Getränke'ye Lokma Restaurant'a, Nah&Frisch'e , Mustafa Havuç'a ve tek tek bu gecede emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Türkülerimize, halaylarımıza eşlik edip bizleri yalnız bırakmadınız iyi ki sizler de varsınız. Saygılarımızla''