Norveç diline çevrilecek kitabın Norveçli çocuklar tarafından da okunması amaçlanıyor. Türkiye’de Piri Reis ve Nostradamus, Cydonia gibi bilim-kurgu romanlarıyla tanınan yazar Sercan Leylek, bu prestijli katkı ödülü sayesinde Norveçli yayınevlerinin dikkatini çektiğini söyledi. Sercan Leylek, yaptığı açıklamada “OZMOR, yarısı kar, yarısı çöl olan bir ülkede yaşayan penguenler ile Bedevilerin mücadelesini konu alan bir çocuk kitabı.

İsrail/Filistin, Kuzey/Güney Kıbrıs, Kuzey/Güney Kore ve bölünmüş İrlanda gibi çatışma bölgelerine de gönderme yaparak genç nesillere evrensel barış mesajları vermeyi amaçlıyorum. İzmirli olduğum için kitabın ismi olan ‘OZMOR’ kelimesini de İzmir ve Oslo şehirlerinin harflerinden oluşturulmuş bir anagram olarak belirledim. Ozmor'un Norveç Barış Konseyi tarafından hem maddi hem de manevi destek alması Gezi Parkı'nın barışçıl eylemleri açısından çok güzel bir gelişme.

Ayrıca, bu zamana dek Gezi Parkı olaylarından esinlenerek çıkarılmış herhangi bir çocuk kitabi bulunmuyor. Kitap elbette politik söylemler içermiyor; bir kelimesinde dahi ne Türkiye'nin adi geçiyor, ne de Gezi Parkı'nın. Ama Mevlana, Buda, Gandi gibi barışçıl eylem önderlerinin felsefesinden esinlenerek oluşturulmuş hikâye anlatımı, gençlerin evrensel bakış açısına sahip olmasını sağlayacak" dedi. Genç yazar, kitabın önümüzdeki yıl Türkiye’de de yayınlanması için temaslarına başladığını söyledi.

Henüz yayınlanmayan kitap piyasaya çıktığında yazarın dışında ayrıca Norveç Barış Konseyi imzasını taşıyacak. Norveç Barış Konseyi her yıl 100’ü aşkın başvuru arasından çok az sayıda esere destek sözü veriyor ve jüri üyeleri arasında Nobel Barış Ödülü’ne jürilik eden aydınlar da bulunuyor.