Hamburg'daki 2. Tiyatro Köprüsü Festivali, Hamburg Getto Tiyatrosunun "Dümen" adlı komedi oyunuyla devam etti. Festivali düzenleyen Mut Tiyatrosunda sahnelenen oyun izleyicileri kahkahalara boğdu.

Her şeyin parayla ölçüldüğü dünyamızda işsiz kalınca eşi ve toplum önünde prestijini kaybetmemek için, devlet kontrol mekanizmalarının açıklarından da faydalanarak, uydurduğu yalanlarla sosyal sistemleri, devleti, sigortaları dolandıran adamın öyküsünün mizahi üslupla anlatıldığı oyun büyük beğeni topladı.

Satır aralarında para ve maddi gücün insan ilişkileri üzerinde etkisini sorgulayan bulvar tiyatrosu tarzındaki komediyi Mahmut Canbay yönetti. 

Rolleri Teoman Aykut, Haydar Bakay, Türkan Tekdaş, Mehmet Öndek, Nazım Evren, Berna Taş, M. Nuri Uluğ, Fatma Kuru ve Ayşe Aykuş paylaştılar.

Herkesin kendi yaşamından bir şeyler bulduğu ve çok kez haberlerde okuduğumuz ve "olacak gibi değil" diyerek inanmakta güçlük çektiğimiz yaşananları etkileyici performansla sahneye koyan ekip iki perdelik oyun sonunda dakikalarca alkışlandı.

Coşkun Üresin, Teoman Aykut'a plaketi verirken

Hamburg Yeşil Güneş Işığı Tiyatrosu Genel Sanat Sanat Yönetmeni Coşkun Üresin, festival heyeti adına Getto Tiyatrosuna festival plaketini takdim etti. Ekip adına plaketi alan grubun en kıdemli ismi ve başrol oyuncusu Teoman Aykut izleyicilere gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Fotoğraflar: Babak Bataghva / Mut Tiyatrosu