İlk oyunları olmasına rağmen sahnedeki rahat hareketleri ve seyircilerle olan diyaloglarındaki başarılarıyla dikkat çeken Tiyatro Getto oyuncuları, sahne performansıyla göz doldurdu.

Yönetmenliğini opera sanatçısı ve aynı zamanda tiyatro oyuncusu Özlem Winkler-Özkan’ın yaptığı oyunda Deniz Kaya, Mehmet Öndek, Brusk Cudî, Gönül Aslan, Türkan Tekdaş, Necla Uğraş, Teoman Aykut ve Celal Aydın rol aldı.



 “Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım”, Vicdani adlı saf, iyi niyetli çocuk ile onun çocukluk arkadaşı, köşe dönücü, iş bitirici Efruz’un hayata olan bakış açılarını anlatan tipik bir oyun.


Oyunda Vicdani karakteri, toplum içerisindeki iyi niyet ve vicdanı temsil ederken, Efruz karakteri ise, emek vermeden, sömürü düzeni içerisinde yer alan iş bitiricilik, hile, kumpas’ta karşımıza çıkıyor.


Oyunun bitiminden sonra kısa bir konuşma yapan oyunculardan Deniz Kaya, Tiyatro Getto’yu kurmalarının sebebinin tiyatroyu insanlara sevdirmek olduğunu söyledi.



“Bir yandan güldürürken, bir yandan da kurulu olan düzeni sorgulamak istiyoruz”
diyen Kaya, Tiyatro’nun toplumsal muhalefetin bir parçası olduğunu söyleyerek böylesi bir günde kendilerini yalnız bırakmayan tiyatroseverlere teşekkür etti. Tiyatroseverler, oyununun bitiminde ayakta alkışladı. 

Aynı oyun 2 Mayıs 2015’te PEM Center (Reginen str. 18) sahne alacak. ( 
Zahit Ekinci / Yeni Özgür Politika)