Sanatçı Fuat Saka'nın Hamburg'da verdiği konser büyük ilgi gördü ve adeta Karadeniz rüzgarı esti.

Salon doldu

Pazartesi günleri Saat 8.00 – 10.00 arası Türkçe yayın yapan Radyo:Pool FM 93.0 tarafından organize edilen konser, kentin St. Georg semti Polittbüro Salonu'nda gerçekleşti. Konsere yoğun ilgi oldu ve salon doldu. 

Konserin ilk bölümünde sanatçı Elif Ergün ve ikinci bölümünde Trabzonlu ünlü türkücü Fuat Saka sahne aldı.

Birbirinden güzel parçalar

İlk bölümde kendisine eşlik eden müzisyenlerin muhteşem müzik eşliğinde sahne alan sanatçı Elif Ergün, “Adaletin bu mu dünya?” gibi birbirinden harika parçalar söyledi ve söylediği parçalara çoğunlukla dinleyiciler de eşlik etti.

Konserin ikinci bölümünde grubu ile sahne alan ünlü sanatçı Fuat Saka, “Yine yeşillendi fındık dalları”, “Benim meskenim dağlardır”, “Atladım girdim bağa”, “Ayrılık” gibi birbirinden güzel türküler söyledi.

Karadeniz türküleri

Kendine has  motifleriyle çağdaş müziğin önde gelen temsilcilerinden olan Fuat Saka, sık sık alkışlarla kesilen konseriyle büyük beğeni topladı.

Konserde çağdaş Türk müziği ve özellikle Karadeniz yöresinden ezgilerin yanı sıra deyişlere de yer verildi. Saka ayrıca Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği kendi parçalarını seslendirdi.

Uzun yıllar Almanya, Hamburg'da yaşayan ve Avrupa'da da tanınan Saka, Türkiye'nin yanı sıra Danimarka ve Fransa gibi ülkelerden müzisyenlerle de birlikte çalışmış, çeşitli ülkelerde solo konserler vermiştir. Fazla bilinmeyen bir yönü de aynı zamanda resim ve fotoğraf sanatçısı olması.

Fuat Saka, konserin sonunda sahneden ayrılmadan önce, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek izleyicilere dayanışma isteğini dile getirdi. "Memleketimizin ekonomik ve politik durumu hepinizin malumu. Sizlerden ricam, dayanışma içinde olmanızdır," dedi.

Hareketli parçalara dayanamayan izleyicilerin bazıları salonda horon teptiler ve muhteşem eğlendiler.

Çoğu parçaya eşlik eden türküseverler kendilerini Karadeniz rüzgarına kaptırdılar. Konserin sonunda Fuat Saka ve grubu uzun süre alkışlandı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG