Lyon Türk kültür derneğinin düzenlediği festivale katılım yüksek seviyede oldu.

4 gün boyunca 100 binden fazla ziyaretçinin geldiği festivale bu sene 300 den fazla şirket katıldı.

Fransa'da kurulup faaliyet gösteren şirketlerin dışında, Avrupa'nın diğer ülkelerinde ve Türkiye'dende şirketlerin katılımı bu festivalin, sadece kültürel değil, aynı zamanda ticari ve sanayi boyutlarınında olduğunu kanıtladı.

Açılışa Fransa'nın İsere bölgesi milletvekili Joelle Houiller ile Lyon'un Türkiye, Japonya, Fas, İtalya ve Letonya konsolosları, Bron Belediyesi başkan yardımcısı Jean Michel Longueval, Lyon Belediyesi uluslar arası ilişkiler sorumlusu Julien Rolland, Lyon belediye başkan yardımcısı Carinne Dognin Sauze, Rhone Alpes bölge meclisi başkan yardımcısı Jean Luc Da Passano, Vienne belediye başkan yardımcısı Patrick Curtod, Vaulx En Veli'n belediye başkan yardımcısı Stephane Gomel, Lyon ceza mahkemeleri başkanı Paul Andre Breton katıldı.

El sanatlarından, çömlek ve cam üfleme sanatlarının sergilendiği festivalde, pirinç taneleri üzerine yazı yazan Hatice Parlak standı hiç boş kalmadı. Bursa Semazen gösterisi her zaman olduğu gibi gene ilgi odağı oldu.

Bir çok ustanın Türk mutfağının çeşitlerini sergilediği standlar, gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Misafir ülke olarak Azerbaycan'ında katıldığı Festiculture festivali bir kere daha büyük bir başarı ile kapılarını bu senelik kapadı.