“Irkçılığa karşı barış” mesajı

Almanya'nın batısında Kuzey Ren Bölgesi Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Euskirchen kentinde Sığınmacılar yararına çalışmalar yapan Nevin Sezgin'den “Irkçılığa karşı barış” mesajı verilen muhteşem bir etkinlik düzenlendi.

Örnek bir girişim

Euskirchen kentinde yaşayan yardımsever Türkiye kökenli Alman Nevin Sezgin, 2008 yılında başlattığı etkinliği geleneksel olarak devam ediyor.

“Euskirchener Friedenstag – Euskirchen Barış Günü” adı altında düzenlenen etkinlikte zengin bir kültür programı sunuluyor.

Barış çok önemli

Euskirchen Valisi Günter Rosenke'nin selamlama ve açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Nevin Sezgin, “Etkinlik oldukça renkli olmalıdır. Ayrıca dünyada insanlar arasında ırkçılık değil, barış olmalıdır. Barışın olduğu yerde insanlar ve özellikle çocuklar çok mutlu olacaklardır. Böylece geleceğimizi barış üzerine kurmalıyız” diyerek güzel mesajlar veriyor.

Farklı milletlerden insanlar
Euskirchen'de 140 farklı milletten insanların yaşadığı ve bölgenin yaklaşık 192.000 nüfusundan yabancı kökenli vatandaşların yüzde 8'ini oluşturduğuna vurgu yapılarak, Nevin Sezgin yıllarca büyük bir azimle çalıştığı kaydediliyor. Ayrıca Nevin Sezgin'in özellikle çocuklar için büyük bir kardeşlik görevi yaptığının da altı çiziliyor.

Zengin program

Barış günü etkinliği kapsamında tam gün sunulan zengin programda, 18 tane sahne programı var.

İrlanda müziği, Anaokullarından performanslar, Euskirchen'den bir Capella grubu, Dostluk-Barış Türk dansları, Kürt dans grubu, oryantal dans, Irak tiyatrosu, Afrika müziği, Bollywood dansı, Hip-hop dans grubu gibi rengarenk küçük ve büyükler için her yaşa uygun program mevcut.