Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Hamburg'da düzenlenen “Hayırlı Kadınlar” başta olmak üzere farklı etkinliklerin sunulduğu gösteride tiyatroseverler tiyatroya doydu.

Organizasyonu ve genel sanat yönetmenliğini Asmin Tiyatrosu yönetmeni Ferman Karayiğit'in yaptığı etkinliğin açılışında konuşan Karayiğit, herkesin Dünya Tiyatrolar Gününü kutlayıp, “Bu güzel gün için özel bir gösteri yapmak istedik. Tiyatrolar ve tiyatro oyuncuları biraraya gelerek güzel oyunlar hazırladık sizler için. Tiyatro çok farklı olduğu kadar çok da önemlidir.



Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ve bu vesile ile Pazar gününe kadar beş gösteri yapacağız. Herkesi bekliyoruz” dedi. Karayiğit, “Tiyatro oyunlarında herkes yaşamından bir şeyler bulabilir. Tiyatro insanı düşündürür, ağlatır, güldürür, çıldırtır. Kısacası tiyatro hayattır. Tiyatro hayatınızdan hiç eksik olmasın” diyerek etkinlikler dizisini başlattı.



HERKESE HİTAP EDEN GÖSTERİLER

Kısa açıklamadan sonda gösterilere geçildi. İlk olarak sanatçı Aydın Öztürk sahne aldı ve sazı eşliğinde muhteşem bir müzik dinletisi sundu. Daha sonra yeni kurulan Aykırı İşler kültür ve sanat grubu Bülent Taş'ın yazdığı “Karl Marx'ın oğlu yakalandı” isimli sanatı suç gören zihniyeti sorgulayan Düşlerini fırçala’ adlı mizah oyununu sahneledi.



Oyun izleyicileri kahkahalara boğdu. Verilen kısa aradan sonra oyuncu-yazar Oya Pervin Pelit kitabı “Benim Yeşilçam'ım”dan derlediği ilk Türk kadın oyuncalar Afife Jale ve Cahide Sonku'yu konu olan tek kişilik oyunu sahneledi.



Yazar Gülsen Gülbeyaz
 ise “Suzan'ın Sızısı” adlı tek kişilik oyunu sundu. Etkinliğin düzenlendiği Mut Tiyatrosu yönetmeni Mahmut Canbay seyircileri de dahil ettiği bir sunumla tiyatro oyunlarının hazırlanış süreci hakkında bilgi verdi.



Etkinliğin finalinde Sevgi Polat,Cemre Kaya, Nurcan Keskin ve Haydar Bakay'dan oluşan Asmin Tiyatrosu yeni oyunu “Hayır'lı Kadınlar”ı sahneledi. Kadın-erkek ilişkisini sorgulayan komedi tarzındaki oyun büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından seyirciler ve yönetmenler ile oyuncular sohbet etme imkanı buldu.

2 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ



Toplam 6 gösterinin yer aldığı ve 2 saat 45 dakika süren tiyatro etkinliğinde katılımcıların  kendilerine hitap ettiği bölümler bulduğu görüldü. Geceye damgasını vuran “Hayırlı Kadınlar” oyununda eşinin kendisini aldatırken yakalayan kadının çektikleri konusu komik olduğu kadar düşündürücü bir şekilde  irdelendi.


Hem komik, hem güldürücü oyunun sonunda oyuncalar bol bol alkışlandı.