Çocuklar yoğun alkış topladı

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) tarafından organize edilen ve Dramaturg/Uyarlayan/Yöneten Oya Pervin Pelit'in yaptığı “Çocuklar Bu Dünya Bizim” adlı müzikli çocuk oyunu yoğun alkış topladı.

Stadtteilschule am Hafen adlı okulda gerçekleşen müzikli çocuk oyunu gösterisine çocukların velileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Doğa ve hayvanlar konulu oyun

Oyunun içeriği sevgiyi ve dostluğu iyi niyetin tüm kötülükleri yenebildiğini, doğa ve hayvanların korunması gerektiğini anlatan, birlik ve beraberlik mesajı veren masalımsı bir çocuk oyunu. Türkçe ve Almanca'nın birlikte kullanılabilirliğinin yanı sıra, çocukların bedenlerini de kullanarak, müzikle bütünleştirebileceğinin güzel bir örneği sunuldu. Onur Post ve Nur Ilıcak'ında destek verdiği gösteride oyuna göre giyilen kıyafetler ise farklı bir ilgi odağı oldu.

Yaşları 6 ile 16 arası oyuncular

Uzun süredir çalışmaları süren oyunda oynayan yaşları 6 ile 16 olan amatör oyuncular profesyonel oyuncuları aratmazken, veliler yetenekli çocuklarını bol bol alkışladılar. Almanca eğitim alan çocukların Türkçe konuşarak oyunda oynamaları kolay olmadığının altını çizen Oya Pervin Pelit oyunun sonunda, “Çocuklarımız gerçekten mükemmeldi. Çünkü ilk kez Türkçe, yine ilk kez bir oyunda oynadılar. Hedefimiz çocuklarımızı desteklemek, motife etmek ve geleceğe iyi hazırlamaktır. Dolayısıyla dünya hepimizin” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Emine SONUGÜR / HAMBURG