Kuğu Gölü Masalı

Altona semtinde ki Çocuk Tiyatrosu (Theater für Kinder), Kurban Bayramı nedeniyle çocuklar için “Das Märchen vom Schwanensee” (Kuğu Gölü Masalı) oyununu sahneleyecek.



Uwe Deeken tarafından 1968'de kurulan Max-Brauer-Allee 76 adresindeki Çocuk Tiyatrosu, Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Güngör Yılmaz'ın girişimiyle, 27 Eylül Pazar gününü Türkiye ve göçmen kökenli çocuklara ayırdı. Peter Çaykovski'nin ünlü “Kuğu Gölü” operasından esinlenerek, yönetmenler Birgit Scherzer, Barbara Hass ve kompozitör Tjaard Kirsch tarafından çocukların keyifle izleyeceği bir tarzda günümüze uyarlanan oyun 27 Eylül, Pazar günü saat 14.30'da sahnelenecek.

Çocuklar için özel



Bayrama özel gösteri için normal bilet fiyatlarını bir hayli alta çekerek sadece 6 Euro'ya çocuklar ve anne-babalarına tiyatro keyfi fırsatını sunan Uwe Deeken, “Bu da bayramda çocuklara bizim tiyatromuzu tanımaları için bir vesile olsun” dedi.

Tiyatronun bayrama özel gösteri sunmasında önayak olan milletvekili Güngör Yılmaz, “Oyun 5-12 yaşları arasındaki çocuklar için tasarlanmış. Bayramda çocuklarımızı sevindirmek ve onlara özel bir bayram anısını yaşatmak için çok güzel bir fırsat. İlgi duyan ve bilet ayırtmak isteyenler 0177-4520300 numaralı telefona veya da [email protected] email adresine başvurabilirler” diye konuştu.