Türkiye'de ve Avrupa'da hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği Cevdet Bağca için geçen yıl Siirt konserindeki konuşmasından dolayı, "öğretmenlikten ihraç" davası açılarak 10 az hapis cezası verilmişti.

GEÇ SAATLERE KADAR SAHNEDE KALDI



Hamburger Strasse yakınında bulunan Marschnerstieg 7 adresindeki Umdenkbar'da gerçekleşen etkinliğe farklı kesimlerden yoğun ilgi oldu.
Hamburglu bağlama ustası Hüseyin Duman ve piyanist Hakal Çakal eşliğinde geç saatlere kadar sahne alan öğretmen kökenli sanatçı Cevdet Bağca, şarkılarıyla dinleyenleri adeta mest etti.



OY DERE KIZILDERE BİRLİKTE SÖYLENDİ

Sanatçı, "Kadınlar, dağlara yürüyor", "Oy dere Kızıldere", "Odam kireç tutmuyor" ,"Adaletin bu mu dünya?" , "Şu Metris'in önü bir uzun alan, bir tek seni sevdim gerisi yalan" ile " Mavilim, mavilim tenhalarda buluşalım" şeklindeki şarkılarını dinleyicilerle birlikte söyledi. Sanatçı bir ara "burası Almanya, yarın Türkiye'ye gidiyorum. Beni içeri alırlar" diyerek ülkedeki yargı sistemine sanat diliyle göndermede bulundu.



KONSERDEKİ KONUŞMASINA 10 AY CEZA VERİLMİŞTİ

Cevdet Bağca'ya, geçtiğimiz yıl Siirt'te verdiği bir konserde, "Kazım Koyuncu'yu, Ahmet Kaya'yı, Ozan Serhat'ı, Delila'yı unutmayın. Uğur Kaymaz'ı unutmayın" sözleri nedeniyle Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve hakkında açılan davada "Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla 10 ay hapis cezası verilmişti.