Mustafa Akpolat
Hamburg Üniversitesi (Dammtor) salonunda sahnelenen ''İnsanlarım'' adlı politik güldürü oynu beğeni ile izlendi.

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatro (ASOT) ekibinden oluşan Canlar Tiyatrosu, 12 yıllık AKP hükümetlerinin politik, sosyal, siyasal ve dini siyasetine alet eden politikası değişik konulardan oluşan politik güldürü ile Avrupa turnesinin Hamburg durağında seyircisiyle buluştu. Eğe yöresi şivesiyle, köy sakinleri arasından geçen dialoğlardan ve değişik konulardan oluşan oyun, izleyenlere kimi zaman kahkaha attırırken kimi, zaman da hüzünlendirdi. Ankara Canlar Tiyatrosu, ''İnsanlarım'' oyunuyla, düşündüren konularıyla, gülerken düşünmeyi ve hüzünlenmeyi bir arada yaşattı.

Serdar Doğan'ın yazdığı, Avrupa'nın değişik şehirlerini kapsayan Turne ile Tiyatro severlerle buluşmaya devam eden ''İnsanlarım'' oynunun Rejisörlüğünü ise Musa Arslanlı, Müziklerini Ergin Öztürk ve Işıkta ise Murat Atmış görev almakta.

''İnsanlarım'' oynu ve Ankara Canlar Tiyatrosu'nun tanıtım yazısında, ''Doğum, Düğün, Ölüm... Bütün toplumların sosyolojik ve antropolojik olarak kutsadığı, önem verdiği, her biri için ayrı ayrı ritüeller geliştirdiği gerçekliğimizdir. Gezi direnişi, Suriye ve Ortadoğu'daki savaş; çocuk gelinler, taciz, cinsel kimlik ayrımcılığı ve günlük bölgesel politikalar üzerine; aklı, vicdanı, politik zekası ile bir gurup köylünün, yer yer dramatik, yer yer eğlenceli köy seyirlik sunumudur Ankara Canlar tiyatrosu, 2006 yılı Mart ayında "Ankara Simurg Oyuncuları" adıyla tiyatro hayatına başladı. "İNSANLARIM" adlı oyunumuz. Sivas katliamını anlattığımız "SİMURG" Sivas Katliamının belgesel oyunu (Simurg" adlı çalışmaydı. Kendini, kendi küllerinden yaratan masal kuşu simurg, Madımak Otelinde yakılarak katledilen sanatçı-aydın-semahçı-tiyatrocu gençlerin, bu yangının küllerinden kendilerini yeniden yaratabilmesini; daha doğru bir tanımla; Madımağı yüreğinde kor gibi taşıyanların, yitirdiklerini yeniden yaşatmaya çabasıydı. ) Maraş katliamını anlattığımız "YANGIN YERİ MARAŞ", Seyit Rıza ve yoldaşlarını anlattığımız "DERSİM", 12 eylül zindanlarında yaşananları konu ettiğimiz "12 EYLÜL" ve "HAYYAM" oyunlarından sonra, hep beraber türküler söylemek, hep birlikte direnmek ve halaya durmak için "İNSANLARIM" oyunumuza tüm sanatseverleri bekliyoruz. Coşkumuza ve halayımıza ortak olmanız dileğiyle..'' görüşlere yer verilmekte.

Ankara Canlar Tiyartosunun Duisburg ile başlayan Avrupa turnesi Hannover, Hamburg’dan sonra 11 Ekim’de Zürih’te, 12 Ekim’de Basel’de 17 Ekim’de Viyana’da, 18 Ekim’de Wörgl’de ve 19 Ekim’de Avusturya’nın Linz'de son bulacak.