Hamburg'da düzenlenen 2.Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivalinin açılışında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Çağlar Yiğitoğulları'nın bireyin ve ve toplum sınırlarını konu alan "Sınır Açan" isimli üst düzeydeki dans tiyatrosu performansı büyüledi.

HAMBURG

Kanun üstadı Turan Vurgun ve piyanist Eda And

TÜRKİYE ve Almanya arasında tiyatro ve sanat köprüsü kurmayı hedefleyen 2. Tiyatro Köprüsü Festivali, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Çağlar Yiğitoğulları'nın "Sınır Açan" isimli büyüleyici dans tiyatrosu performansıyla başladı. Gösteri öncesi kanun üstadı Turan Vurgun ve piyanist Eda And misafirlere müzik keyfi yaşattılar.

Aret Aleksanyan

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Kazım Abacı ve Uwe Giffey'in da davetliler arasında bulunduğu festivali düzenleyen Mut Tiyatrosundaki açılışta sunumu Viyana'da yaşayan İstanbullu hiciv sanatçısı Aret Aleksanyan yaptı. Aleksanyan toplumlarda azınlıklara karşı ön yargıları kendine özgü mizahi üslupla deşifre etti.

"Hamburg'un çeşitliliğine katkı"

Mahmut Canbay - Laura Helene Rüge

Festivalin ana finansörü Hamburg Kültür Senatörlüğü İnterkültürel Daire Başkanı Laura Helene Rüge geçen yıldaki başarının ardından festivalin bu yılda düzenlenmesinden duyduğu sevinci dile getirerek, "Festival Hamburg kültür yaşamının çeşitliliğe katkı sunuyor. İzmir'den İstanbul'dan, Berlin'den, Viyana'dan ve tabii ki Hamburg'dan tiyatro grupları sahne alacak. Festival aynı zamanda farklı kültür akım ve tarzlarının buluşma yeri" dedi.

Mut Tiyatrosu ve festivalin genel sanat yönetmeni Mahmut Canbay, tiyatro ve sanatın insanlara özgürlük alanları yarattığına dikkat çekerek, "Etnik kökenin ayrımcılığa malzeme edildiği ve insanların kışkırtıldığı çağımızda, biz sanat yoluyla köprüler kurup, toplumların daha iyi anlaşmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çağlar Yiğitoğulları'nın büyüleyen performansı

Kısa konuşmaların ardından Çağlar Yiğitoğulları "Sınır Açan" adlı dans performansı sergiledi. Cam bardakların üzerindeki büyük efor harcayarak hareket eden Yiğitoğulları'nın adeta akrobatik gösterisi davetliler tarafından hararetle alkışlandı.