Hamburg İstasyon Tiyatro İletişim tarafından sahnelenen “Bu anlamlı günde” adlı oyun yoğun alkış aldı.

Zeynep Kaçar'ın yazdığı Serap Sadak'ın rejisörlüğünü üslendiği tiyatro oyunu Altona semtinde Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda sahnelenirken çok sayıda tiyatrosever oyunu izledi.

Farklı yaşamlar

Oyunda farklı insanların yaşamları ve yaşantıları irdeleniyor. Hızla değişen dünyada büyük bir çoğunluğu bilgiye gerek duymadan her konuda uzmanca fikir sahibi olan “Düşünmenin” başa bela açmaktan öteye küstahlık sayıldığı başta kadınlar olmak üzere insanın değerinin bir kurşun kadar olmadığı, taşeron kapitalizmi, mütahit gökdelen imparatorlukları, kuşatılmış medyanın yönettiği bir ülkede geçer.

Ön yargılar

Oyunda evlenmek isteyen genç bir çiftin ailelerinin ön yargıları başlıyor. Bu kapsamda düğüne davet edilenlerin sorunları başlar. Bazıların devamlı televizyonda izledikleri dizileri kaçırma, bazıların maç izlemekten geriye kalma sorunları başlıyor. Böylece kendilerini seven aile fertlerini sevindirmek, mutlu olmalarını sağlamak için genç çiftin istemeyerek bir düğünle evlenmek istedikleri konu ediliyor. Lakin düğünde çıkan bir karmaşalıkla gerçekler su üstüne çıkıyor ve medya aracığıyla duyuruluyor.

Uzun süre alkışlandılar

Oyunda rol alan oyuncular muhteşem bir performans sergilerden izleyicilerden tam not aldılar ve uzun süre alkışlandılar.

Yöneticiliğini Serap Sadak'ın yaptığı oyunda emeği geçen isimler şöyle: Aysun Siuda, Gözde Kavak Moskov, Erdoğan Koç, Nazmiye Acar, M. Serdar Temur, Caner Şakar, Fatma Kurt, Murat Büyükalp, Eyüp Dohman, Nazmiye Acar, Mahmut Erdinlig, Hanife Klein, Olgay Sadak, Wolfgang Suida, Zeynep Schipper-Çetin, Dennis Moskov, Ramazan Gültekin.