8-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Roma Film Festivali’nde ödüller Cumartesi akşamı dağıtıldı. Yarışma kategorisinde bulunan 18 film arasında yer alan, Tayfun Pirselimoğlu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği ‘Ben O Değilim’ filmi, ‘En İyi Senaryo’ kategorisinde ödüllendirildi. Favori filmler arasında gösterilen,  başrollerini Ercan Kesal ile Maryam Zaree’nin paylaştığı film, kimlik değiştiren bir adamın hikayesini anlatıyor. Film, Türkiye,Yunanistan, Fransa ve Almanya ortak yapımı.


Bir tır şoförünün hikayesini anlatan, İtalyan Yönetmen Alberto Fasulo imzalı ‘Tir’ adlı film ise, festivalin büyük ödülü olan Marc'Aurelio’yu kazandı.


‘En İyi Yönetmen’ dalındaki ödül ‘Sebunsu Kodo (Seventh Code)’ filmiyle Japon Yönetmen Kiyoshi Kurosawa’ya giderken, James Gray başkanlığındaki ‘Jüri Özel Ödülü’ ise ‘Quod Erat Demonstrandum’ adlı filminden ötürü Andrei Gruzsniczk’ye verildi.  


‘Dallas Buyers Club’ filmindeki rolüyle Matthew McConaughey ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘Her’ adlı filmdeki rolüyle ise Scarlett Johansson ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görüldü.