Herkesin izlemesi gereken modern bir çalışma

Özgün bir tarz ile sahneye uyarlanan bu eser, "Bühne der Kulturen"- Prodüksiyonu ile Bedrettin başlığı altında tiyatro oyunu olarak üretildi.

Büyük bir coşkuyla izlenen Bedrettin çok farklı anlatım diliyle dikkatleri çekti. Seyirciler "büyüleyici bir oyun, herkesin izlemesi gereken, modern bir çalışma" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 70 dakika Katakomben Tiyatrosu´nda nefesler tutuldu:

Essen ve Köln´den akın ederek salonu dolduran tiyatro severler, modern, avangard ve deneysel bir tiyatro örneği izlediler. Ünlü oyuncu ve kabareci Aydın Işık ile oyuncu arkadaşı Hans Peter Speicher' in son derece etkili performanslarının yanısıra, oyuna entegre edilen Suriye kökenli oyuncu Wael Almuhtadi seyircileri büyüledi. Yönetmen Telat Yurtsever Nazım Hikmet´in bu ünlü destanını hapishane hücresini anımsatan, sade bir dekor içinde, değişik kökenli oyuncular ile yansıtarak, “Yârin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavneli Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırışı sahnede can buldu.

Nazım'ın kalemine sadık kalındı

Oyun, Nazım’ın kalemine sadık kalarak, günümüzde de özlenen barışçıl bir felsefe ile, özgürlük, kardeşlik ve eşitlik için verilen mücadelelerde, hayatlarını kaybedenlerin de dramını sahneleniyor. Hapishane hücresindeki iki mahkum destandan esinlenerek Bedrettin´in ruhunu canlandırmak ve ayaklanmayı ateşlemek için büyük bir maceraya atılıp, isyan provası veriyorlar.

Köln'de sahnelenecek

Köln “Bühne der Kulturen” tarafından projelendirilen Bedrettin 27.10.2017 saat 20:00 de Köln´de tekrar gösterime sunulacak.

Oyunun tekrar gösterime gireceği yer:

Kulturbunker Köln – Mühlheim

Berliner Strasse 20, 51063 Köln