Tiyatro ve sinema sanatçısı Barış Atay ve halk müziği sanatçısı Kemal Dinç tarafından sergilenen 'Anatolia' müzikal tiyatro oyunu Hamburg'da Delpi Showpalast salonunda sahnelendi. 

Delpi Showpalast'ta gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını ATİK Temsilcisi Özgür Bulut yaptı.

Türkiye-Almanya ikili ticari-diplomatik ve askeri ilişkilerini sert dille eleştiren Bulut, "AKP hükümetinin başbakanı ya da dışişleri bakanının her Almanya’yı ziyareti esnasında ya da hemen ardından, Alman devletinin ilk icraatı, Kürt kurumlarına ve Türkiye kökenli devrimci, demokratik kurumlara karşı saldırıya geçmek olmaktadır. Son olarak Dışişleri bakanı Çavuşoğlu’nun ziyaretinin ardından Kürt yayınevi ve müzik şirketi Alman polisi tarafından baskına uğramıştır. Önümüzdeki günlerde yeni bir Merkel hükümeti daha kurulacaktır. Ve bizler biliyoruz ki kurulacak bu yeni hükümette aynı icraatlarına devam edecektir. Alman hükümeti bu politikalarından bir an önce vazgeçmeli, Erdoğan hükümetini desteklemeyi bırakmalıdır. dedi. 

AKP hükümetine karşı muhalif tavrıyla tanınan ve bundan dolayı da "Sadece Diktatör" oyunu Türkiye'nin dört bir yanında yasaklanan, tiyatro ve sinema sanatçısı Barış Akay ile halk müziği sanatçısı Kemal Dinç tarafından sergilenen, 'Anatolia' müzikal tiyatro oyununa Hamburg'da yoğun ilgi gösterildi.

ATİK tarafından organize edilen ve iki bölümden oluşan 'Anatolia' müzikal tiyatro oyununa yaklaşık 500 sanatsever izleyici katıldı.

Kitlenin pür dikkat izlediği tarihi kişiliklerin direnişlerini sahneye taşıyan "Anatolia" müzikal tiyatro oyunu sonrası, tiyatro severler Barış Atay ve Kemal Dinç ile fotoğraf çektirdiler.