Fulya Omaç /Çeşme

BALERİNLER TARİHİ KİLİSEDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI 

İzmirli ressam Ceren Güney tarihi Çeşme Aya Haralambos Kilisesi’nde 3. kişisel sergisini açtı. 18 Ağustos Pazartesi günü başlayan ‘Balerinler’ adlı sergi 24 Ağustos Pazar günü sona erecek. Saat 10:00 - 24:00 arasında açık olan sergide Güney’in farklı boyutlarda fiyatları 400 ile bin lira arasında değişen 25 yağlı boya eseri sergileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu 29 yaşındaki sanatçı öğrenimini tamamladıktan sonra çalışmalarına eşine ait Güney Sanat Galerisi’nde devam ediyor.

 
RESİMLERDE ESTETİK, DURU GÜZELLİK VE HUZUR HÂKİMİYETİ

Daha önce İzmir Ticaret Odası sanat galerisinde ve Ege Park Mavişehir sergi alanında kişisel sergi açtığını belirten ressam Ceren Çabukaş Güney, “Bunun dışında birçok kez Ege Park Mavişehir sergi alanında ve Palmiye sergi alanında karma sergilere katıldım. Resimlerimde estetik, duru güzellik ve huzur hâkimiyetini sağlamak benim için önemli unsurlar. En beğendiğim, hayranı olduğum ressamlar Salvador Dali, Edgar Degas ve Claude Monet. Kendine örnek aldığım ve resimlerimde esinlendiğim ressamlar ise Şeref Akdik, İbrahim Çallı, Edgar Degas ve Pino” diye konuştu.

GÜNEY: ESERLERİMDE BALERİNLERİN DUYGUSAL DÜNYASINA SOFT DOKUNUŞLARLA GÖNDERMELER YAPTIM

Son dönem çalışmalarında balerinleri konu edindiğini vurgulayan ressam Güney, balerinlerin duygusal dünyasına soft dokunuşlarla göndermeler yaptığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Eserlerimde mavi, mor ve yeşil renkleri ağırlıkta kullanmayı tercih ediyorum. Daha önceki resimlerimde 'at' figürlerini konu edinmiştim. At figürlü eserlerim kadar şuan konu aldığım balerin figürlerinde de sanatseverlerden büyük ilgi ve beğeni gördüm. Bu beni oldukça mutlu etti. Balerin çalışmalarımı yaparken Fransız ressam Edgar Degas’ı örnek aldım. Bundan sonraki resimlerimde yine atlar ve balerinlerle ilgili farklı kompozisyonlarla konularımı devam ettirmeyi planlıyorum. Resimlerime farklı dokularla ancak yine yumuşak dokunuşlarla yeni soluklar kazandırmayı düşünüyorum. Tüm bu çalışmalarımı yaparken eşim ressam Murat Güney bana büyük destek oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”

Ressamın eserleri Ressam Murat Güney ile birlikte resmi web sitesiwww.muratguney.com.tr adresinden takip edilebilir.