Aykırı İşler Tiyatrosu'nun yeni oyunu “Aykırı Hayatlar” tiyatroseverlerle buluştu.

Bilim ve siyaset ilişkiler

1914 -1990 arasında yaşayan İsviçreli yazar Friedrich Dürrenmatt’ın “Fizikçiler” adlı eserinden yola çıkarak, sahneye uyarlanan oyun oldukça ilginç..



Dürrenmatt’ın, soğuk savaşın hazin doruk noktasını oluşturan ve dünyanın “Domuz Körfezi Krizi” ile bir atom savaşı eşiğine geldiği, 1961 yılında yazdığı trajikomik oyun, bilim-siyaset ilişkisini sorgularken, deha ve deliliğin birbirine nüfuz eden etkileşimini de gözler önüne seriyor. “Dahilik” ve “delilik” sınırlarının birbirine karışıp kaybolduğu, kimin “dahi”, kimin “deli” olduğunun muammaya dönüştüğü oyun 1961’den bu yana Almanya’da okullarda ders olarak okutulan bir eser.

Muhteşem performans sergilediler



Tiyatroseverlerin yoğun ilgisiyle izlenen oyunu Kemal Doğan, Aynur Canbay Yücel, Behçet Tikit, Zeynep Sönmez, Bülent Taş, Filiz Köylüoğlu, Gürsel Yıldırım, Özgül Karık, Nuhmettin Karagül, Gülsen Aykurt ve Mehmet Tüm oynadılar.



Oyuncular sergiledikleri muhteşem performansla oyunun hakkın verirken, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandılar. Oyun 18 ve 19 mart tarihlerinde saat 20.00'de Mut Tiyatrosu Amanda Strasse 58, 20357 Hamburg adresinde sahnelenecek.