Dünyanın sayılı dans toplulukları arasında görülen Anadolu Ateşi, Hamburgluları büyüledi. 

Danimarka'da yaşayan Osman Pekerman tarafından organize edilen Anadolu Ateşi'nin Hamburg gösterisine yoğun ilgi gösterildi. 2 saat süren ve izleyicilerin dikkatle izledikleri muhteşem programın bitiminde topluca sahneye çıkan Anadolu Ateşi dansçıları, salondaki kitle tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.



Sergiledikleri performansla Hamburgluların adeta nefesini kesen Anadolu Ateşi dansçıları, renkli kostümleri, özel efektleri ve kendilerine has koreografileri ile Hamburg Volksparkt’taki Barclaycard Arena’da unutulmaz bir gösteri sundu.



Saat 18:00 de başlayan ve 20:00'ye kadar devam eden gösteriyi izleyenler arasında, Hamburg ve çevre kentlerden gelenlerin yanında, çok sayıda Almanın olması dikkat çekti.

GENEL SANAT YÖNETMENİ MUSTAFA ERDOĞAN KATILAMADI

Anadolu'nun değişik yörelerinden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün projenin sahibi ve genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, İstanbul'da sahnelenen bir başka gösterimden dolayı Hamburg proğramına katılamadı.



GÖZYAŞLARINI TUTAMAYANLAR OLDU


Gösteri sonrası salonu terketmek istemeyen onlarca izleyici "Tek kelimeyle muhteşemdi. İnanılmaz bir gün yaşadık, yer yer gözyaşlarımıza hakim olamadık" yorumlarıyla yaşadıkları heyecan ve duyguyu tarif etti. 



TÜRKİYE KÖKENLİ EYALET VEKİLLERİ NEREDE? SORUSU



Hemen her etkinlik ve gösteriye katılarak dikkat toplayan Türkiye kökenli eyalet vekilleri ile demokratik kitle derneklerinden hiçbir yöneticinin Anadolu Ateşi'nin gösterisinde bulunmaması ise, çoğu izleyici tarafından eleştirildi.



2 saat boyunca pür dikkat heycanla izlenen gösteri sonrası ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi dansçıları hayranlarının yoğun ilgisine dayanamayarak birlikte fotoğraf çektirdiler.

Anadolu Ateşi; 2016 yılını Trabzon, Giresun Rize, istanbul, Herning ve Kopenhag'dan (Danimarka) sonra Ankara'da düzenlenen gösteriyle geride bırakacak.