ALMAN GAZETECİ KILIK DEĞİŞTİREREK ÇEKTİ

Cesur Alman Gazeteci Thomas Kuban, kılık değiştirerek, 6 yılda, 50 Neonazi Rock grubu konserini, gizli kamerayla izledi. Bu konserleri izleyen Neonaziler ırkçı sloganlar atıyorlar.

Gazeteci Kuban'ın bu gizli kayıtlarındaki görüntülerden oluşan "Blut Muss Fliessen - Kan Akmalıö adlı belgeselde, Neonaziler koro halinde eşlik ettiği şarkılar şöyle: "Führer ve halk için ellerimiz gökyüzünde, gönder hepsini Auschwitz'e; Dolsun gaz ocakları Türkler bir daha dolaşmasın; Türkler dışarı; Affetmek yok Kreuzberg'i; Yahudilerden domuz yağı yapacağız; Çocuklar bile biliyor, Yahudilerin sadece yakılmak için olduğunu."

Bu yasak şarkıların birçoğunda şiddete, adam öldürmeye çağrı var. Ama filmde konseri izleyen polisler sadece olaya seyirci kalıyorlar ve NPD'li politikacılar da bu konserlere katılıyorlar.

Filmin koordinatörü Ufuk Erenoğlu yaptığı açıklamada “Maalesef yurttaşlarımız Neonazi sorununu sadece Almanlara mahsus bir sorunmuş gibi görüyor, bu konuya pek ilgi göstermiyor. Oysaki NSU terör örgütünün kurbanlarının 8'inin Türk olduğunu hiç akıldan çıkarmamak gerekir. O katiller, bu filmde gösterilen Neonazilerin arasından çıkmıştı. Türk yurttaşlarımızı 19 Ekim Pazar günü Münih'te Brienner Caddesi 50 numaradaki Volkstheater'a Türkçe alt yazılı bu filmi görmeye davet ediyorum" dedi.