Langenfeld Kuntsverein sanat galerisinde resim sergisi açan ve çizdiği resimlerde muz figürü kullanmasıyla tanınan Thomas Baumgärtel, son sergisinde ağırlıklı olarak tanınmış politikacılara yer verdi.

Sergisinde Almanya başbakanı Angela Merkel, eski başbakanlardan Gerhard Schröder'i de sergide konu eden Thomas Baumgärtel, son çiziminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konu alan resmiyle dikkat çekti.

SANATÇILARIN ÇİZİMLERİNİ KORKARAK SUNMALARI BENİ KORKUTUYOR

Alman sanatçı Thomas Baumgärtel, bu resmin Erdoğan hakkında sövgü şiiri yazan Jan Böhmermann'ın şiirinden sonra çizildiğini açıkladı. Sanat derneği yöneticisi 
Beate Domdey-Fehlau ise , sanatçıların çizimlerini korkarak göstermek durumunda kalmalarının kendini korkuttuğunu ifade etti.



BİR GRUP TÜRK PROTESTO ETTİ

Resmin Alman basınında yer almasıyla haberdar olan bir grup Erdoğan yanlısı Türk, Alman sanatçıya ve sergiye kapılarını açan Langenfeld Kuntsverein yetkililerine tepkilerini iletebilmek için, dün akşamüzeri serginin bulunduğu bina önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile resmi çizen Alman sanatçıyı protesto etti.

Ellerinde getirdikleri muzları da, resim galerisinin önüne bırakarak tepki gösteren yaklaşık elli vatandaş, “Türkiye, Türkiye”, “Erdoğan, Erdoğan” şeklinde tempo tutarken, resim galerisi yetkilileri de güvenlik amacıyla polis çağırdı. Eylemin gerçekleştiği yere gelen Alman polisi, vatandaşları resim sergisinin bulunduğu binanın kapı ve penceresinden bir kaç metre uzakta durmaları yönünde uyarıda bulundu.

Resmin de yer aldığı sergi, 6 Ekim 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi yetkilileri, ziyaretçi ve habercilerin, sergiden görüntü almasına izin vermiyor.