1971 askeri darbesi... Ant Yayınları ve oturdukları apartman önce askerler tarafından basılıp tarumar, ardından da kendi yokluklarında bazı sözde dostları tarafından talan edildi...

Özgüden ve Tuğsavul, 44 yılı bulan sürgün yaşamında yeniden özel bir kitaplık ve Türkiye Demokratik Direniş Hareketi (1971-1974), Info-Türk ve Güneş Atölyeleri (1974-2015) ve Demokrasi İçin Birlik (1978-1982) belgelerini koruyan bir arşiv oluşturdular.

Yaş ilerlemesi ve artan sağlık sorunları nedeniyle Özgüden (80) ve Tuğsavul (75) tüm kitaplarını ve arşivleri büyük okuyucu kitlesinin ulaşabileceği kurumlara vermeyi kararlaştırdılar.

İlk olarak 2013 yılında arşivlerin önemli bir bölümünü Amsterdam'daki Uluslararası Sosyal Tarih Enstitüsü (IISG)'ye ve Gent'teki Amsab-Sosyal Tarih Enstitüsü'ne ilettiler.

2014 yılında da Info-Türk'ün yayınlamış olduğu 81 kitap ve broşürü, kendi özel kitaplıklarında bulunan büyük çoğunluğu Türkçe 344 kitabı Brüksel'deki Belçika Kraliyet Kütüphanesi'ne devrettiler.

Özgüden ve Tuğsavul, bu arada, özel kitaplıklarında bulunan sosyalist düşünce ve Türkiye'deki sosyal mücadeleler üzerine bir dizi kitabı, 
Karl Marx, Friedrich Engels ve Lenin'in toplu eserleri de dahil olmak üzere, Saint-Josse semtinde Türkiyeli işçiler ve siyasal sürgünler tarafından kurulmuş olan Brüksel Halkevi'ne armağan ettiler.

Bir buçuk yıldan beri bir dizi ameliyat geçiren Özgüden'in kendini toparlamasıyla birlikte kalan kitap ve belgelerin kodlama çalışmasına hız verilecek ve daha bini aşkın kitap 
Belçika Kraliyet Kütüphanesi'ne devredilecek.