CHP Köln Derneği'nin Köln Üniversitesi'nde düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Köln ve çevresinden çocukların yoğun katıldığı kutlamada salon tıka basa doldu.

EĞİTİME ÖNEM VERELİM

“Siyasetten uzak çocuk bayramını kutluyoruz” diye söze başlayan CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, Almanya'da 23 Nisan bayramını kutlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Cumhuriyetin kurulma aşaması hakkında bilgi veren Çapan, “Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan çocuk bayramı çok anlamlıdır. Atatürk'ün çocuklara verdiği değerdir.

Bizde aynı değerlerle çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız. Almanya'daki geleceğimiz için çocuklarımıza yatırım yapmalıyız. Onların anaokulundan başlayarak, bütün eğitim sürecinde destek olmalıyız. Atatürk'ün 'küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz' sözünü hatırlatarak çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım diyorum” dedi.

ŞENLİK HAVASINDA KUTLAMA

CHP Köln Derneği kutlamaya katılan bütün çocuklara “Atatürk'ü unutma çocuğum” isimli kitabı hediye etti. Çeşitli yetenek yarışmalarına katılan çocuklar neşe saçtılar. Şair ve yazar Sunay Akın, cumhuriyetin hangi şartlarda kurulduğunu anlatan tarihi bir sunum yaptı. Mesut Gülşen yönetimindeki Dans Akademisi Köln'ün halk dansları gösterisi ise beğeniyle seyredildi.

Metin ES / KÖLN