Fransız yazar Molliere’in 15. Yüzyılda yazdığı Tartuffe adlı eserinden günümüze uyarlanan ‚Yobaz’da  oyunun yönetmeni  Uğraş Kaplan, Hülay Hasan, Hasan Cem, Hüseyin Temiz, Seçil Şenel Kleine, Funda Avcı, Selman Şengün, Sevim Ceylan ile Nurcan Yıldız rol aldı. Özellikle Hülay Hasan ve Ugraş Kaplan, profesyonel  oyuncuları aratmayacak performanslarıyla bütün dikkatleri üzerlerine çektiler. Oyunda Yeşilçam'ın  arabesk müzikal filmlerine göndermede bulunan müzik sahneleri ise aynı başarıyı yakalayamadı. Oyunda dindar bir kişinin saf duygularından yararlanan ‘Yobaz’ Şeyh, dindar şahsın evine yerleşir.



Şeyh bununla kalmayıp ailenin malını ve mülkünü birer birer ele geçirerek evde yaşayan kadınlara da sarkıntılk yapma girişimde bulunur. Mizahi bir dil kullanılan oyunda izleyicilerin aşina olduğu pek çok Türk dizi ve film replikleri de  yeralıyor. 10. Köy Tiyatrosu, kısa sürede ulaştığı performansla gelecek için büyük umut vaat ediyor.


'Topluma söylecekleri olanlar oynadı‘



Yönetmen Uğraş Kaplan, 10. Köy’de profesyonel tiyatrocu olmayan ev kadını ve bilgisayar uzmanı gibi farklı mesleklerden insanların rol aldıklarına dikkat çekerek, “Topluma söyleyecek birşeyleri olanlar, dertlerini bu şekilde ifade ettiler. Biz seyircimizi mutlu etme yolunda, oyunu en iyi şekilde sergilemek için çaba gösteriyoruz. Toplumsal üretim ön planda. Üç yıl önce 10. Köy Tiyatrosu'nu kurduk. Günden güne bize katılmak isteyenlerle birlikte turne talepleri de artıyor. Bu oyunda dünyanın her bölgesinde görülebilen bir olaya dikkat çekmek istedik. Bilindiği gibi din, erk ve ekonomi üçgeninin yanlış kişilerde toplanması büyük sorun oluyor. 500 yıl önce yazılan oyunu günümüz dünyasına uyarlayarak güncelledik. Yeni oyunumuz ise Bertholt Brecht’ten. Türkçe ve Almanca oynacağız. Bu oyunumuzla Türk Tiyatrosu'nu Alman seyircimize ulaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
e-gazete