Almanya’nın Stuttgart kentinde 1 Şubat’ta yaşamını yitiren Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) aktivisti Aysel Oruncak Kerinç, 2 Şubat’ta Linkes Zentrum Lilo Hermann’da yüzlerce kişinin katılımıyla anma etkinliği gerçekleştirildi. Anmada, “Aysel gülüşünü koydu ellerimize. Gülüşü ve emekçiliği ile daima bizimle olacak!” denildi

Aysel Oruncak Kerinç şahsında özgürlük ve sosyalizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada, Aysel’in yaşamından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Duygulu anların yoğun olarak yaşandığı sinevizyon gösteriminde çok sayıda insan gözyaşlarını tutamadı.

MLKP/KKÖ (Komünist Kadın Örgütü) adına yapılan konuşmada, Aysel’in Komünist Gençlik Örgütü’nden (KGÖ) Sosyalist Kadınlar Birliği’ne (SKB) 20 yıllık politik yaşamına ilişkin bilgiler verildi.

O HEP PARTİSİYLE YÜRÜDÜ

“Hani dağlarda rengarenk kır çiçekleri vardır ya, moruyla, kırmızısıyla, sarısıyla rengarenk bahar kokarlar ya, işte Aysel öylesine bir bahardı yaşamımızda” denilen konuşmada, Aysel’in devrimci mücadeleyi, ailesi aracılığıyla tanıdığı, ailesinin 1978 Maraş katliamının tanıklarından olduğu, MLKP ile Maraş’tayken tanıştığı, 1996 yılında Almanya’ya iltica ettiğinde de partisiyle bağ kurduğu, o günden bu güne partisinin adımlarını takip ettiği, dernek çalışmalarının da önde gelen bir aktivisti olduğu belirtildi.

YOLDAŞ SEVGİSİYLE BİZİ SARIP SARMALADI

MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada devamla “Aysel yoldaş her zaman sımsıcak yoldaş sevgisi ve saygısıyla bizi sarıp sarmaladı, maddi ve manevi olanaklarını partimize sunmaktan çekinmedi, emekçiliği gösterişsizdi, kendinden verendi, insani değerlerini koruyan her insanla bir biçimde bağ kurmasını bildi, sevdi ve sevildi, kapitalizme karşı illaki sosyalizm ısrarını hep sürdürdü” vurgusu yapıldı.

AYSEL YOLDAŞ ÖLÜMSÜZDÜR!

Konuşmacı sözlerini “seni seviyoruz, sevgiyle, umutla, dirençle anacağız seni” diyerek sonlandırdı. Salon “Aysel yoldaş ölümsüzdür” sloganıyla yankılandı.

Ardından Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına yapılan konuşmada da, “mücadele yaşamında sınırsızca sunduğu emeği ile dokunduğu her yerde değerler yarattı. Güleç yüzü, derin yoldaşlık sevgisi ile hepimizde, tanıdığı tüm emekçilerin yüreğinde taht kurdu. Her daim gülen yüzü, emekçiliği, insan sevgisi, doğallığı ve içtenliği ile mücadelemizde silinmez izler bıraktı. Mücadelenin ona ihtiyaç duyduğu, bizim ona ihtiyaç duyduğumuz her anda yanı başımızdaydı. Kadın özgürlük mücadelesine olan inancını hep korudu, eylem alanlarında güzel gülüşü ile yerini aldı” denildi.

GÜLÜŞÜNÜ KOYDU ELLERİMİZE

Konuşmacı sözlerini, “Onu asla unutmayacak, unutturmayacağız. Gülüşünü koydu ellerimize. Gülüşü ve emekçiliği ile daima bizimle olacak!” diyerek sonlandırdı. 

Anma etkinliğinde Kürt Kadın Hareketi, Partizan, MKP, Alınteri, Linkes Zentrum Lilo Hermann adına yapılan konuşmalarda Aysel Oruncak Kerinç ile ilgili duygu yüklü anılarını paylaştılar.

Anma etkinliği, Aysel’in sevdiği ezgilerle sonlandı.