Keskin sirke küpüne zarar verir demiş atalarımız.

Ümit Kocasakal barut gibi, keskinlikte sirke yanında şeker şerbet, millet yollara dökülmüş uçuruma atılmak istenen adaletin kolundan tutup yukarı çekmeye çalışıyor, iş vakti, hadi, sen yürümüyorsan bile bu sıcakta yürüyenlere bir tas su ver. Olmaz, sirke küpüyle meşgul. İlla küpü delecek.

İşten atılan gençlerimiz haklı isteklerini ifade ettiler, tüm ülkenin vicdanı oldular. Tamam herkes durumu kavradı. Hayır keskin sirke illa küpünü delecek, iktidar onları işinden etti, sokağa attı, keskin sirke onları canından edecek, toprağa atacak.

Liberaller hani özgürlüğü çok seven özgürlüğün keskin sirkesi ya, Cumhuriyetin iyi kötü kazanımları olmuş keskin sirkeye yeter mi, en tarikatçı yobazlarla en ahlaksız kumpaslarda elele 'Aldatma'nın kitabını bir kere daha yazacaklar, yazdılar, tarikatları iktidar ettiler, şimdi parmaklıklar arkasından keskin çığlıklar atıyorlar, duyan, ses veren, sahip çıkan, adalet için yürüyen yine kendi küpü.

Bir grup keskin sirke Hacı Bektaş'a gidip Aleviliği baştan aşağı yeniden sirkeye yatırmaya cüret etmiş, hükümetler, şeriatçı yobazlar Aleviliği yok saymışlar, eğip bükmeye çalışmışlar, küfretmişler ya, keskin sirkeye bu yeter mi, eğip bükmek ne kelime, keskin sirke Aleviliği yok edecek, köküne dinamit koyacak, şeriatçıların yüzyıllardır yapamadıklarını yapacaklar.

Sirke iyidir, hoştur. Sağlıklı sirke en onulmaz kirleri söker atar, en etkili temizleyicidir.

Keskin sirke ise kokmuş, ekşimiş, sirke olmaktan çıkmış, küf bağlamıştır, kirlere ilişmez, etkili olamaz, çünkü kendisi kir olmuş, kirin görevini üstlenmiştir, kirin kir olarak yapamadıklarını yapar, kirin dokunamadığı, delemediği küpüne zarar verir.

Aşk olsun.