Hazan Findik nedir?  Hasan Fındık.

Huzeyin Kirbaz nedir? Hüseyin Kırbaş

Zelami Soban nedir? Selami Çoban

Meetab Gülets nedir? Mehtab Güleç

Haygii Kosan nedir? Hayri Koşan

Bilemediniz değil mi?

Bunlar Türkçe isimler. Almanya'da okumuş! Türkler kendilerini böyle tanıtıyorlar.

Musa olmuş Muza,

Kemal olmuş Keameal,

Hıdır olmuş Hidigk,

Mahmut olmuş Maamuth,

Kerem, Kegem,

Saz'ın adını, Zats diye söylüyor adam, böyle bir şey var mı ya?

Bütün isimler tecavüze uğramış.

Neden mi?

Almanlar böyle telaffuz ediyorlar efenim!

Var mı böyle bir kafa ya, Alman benim adımı doğru söyleyemiyor diye, Almandan önce kendi adını bozup Alman'a zahmet vermeden, Alman'ın bozacağı hale getirmek, kendini bozmak ve bozuk halinle sunmak.

Sonra da bu halk bilmem ne demek?

Almanları mı anlayışsız, zeka özürlü, öğrenemezler diye düşünürler acaba ama doğru değil, anlatırsan, bir kez tekrar edersen adam öğreniyor ve doğru da telaffuz ediyor.

Bunu yapanlar bizim okumuş, Avrupa hayranları.

Bulgura da Almanca isim aradılar bulamadılar, adı bulgur kaldı. Döner adını okumamış kaba Türkler, bunun adı döner lannn, azıcık öğrenin o'lum diye diye Almanlara kabul ettirdiler. Ama okumuşlar, namı diğer entelektüel aydınlarımız, sanki özel olarak, neyimiz varsa bozmak için eğitim görüyorlar?

Sonuç mu? memleketin hali....

Yani Tayyip gökten inmedi.

Ve Almanya'daki Tayyipçi vatandaşların önemli kısmı, bu yalakalığa isyan eden, ama karşılık da bulamayan, arada kalmış, tutunacak dal arayan onurlu vatandaşlarımız.

Bir yoldaşımın oğlu, Parti evinde büyüdü, şimdi 40 yaşlarında acayip Tayyipci. Abi diyor, bırak şu solcuları ya, çocukluğum onların içinde geçti, kimliğimizi kaybettirdiler. Erdoğan bize kaybolan kimliğimizi geri kazandırdı, Dünya'ya meydan okuyor diyor. 

Onlarca kişi tanıyorum, 80' lerde dazlaklara karşı dövüşmüş gençler, şimdi 40 yaşlarına gelmişler, hepsi iş güç sahibi, para kazanmış, hepsinin ortak ifadesi, Erdoğan bize kaybolan kimliğimizi kazandırdı.

Erdoğan'ın ne yaptığını bilmiyorlar, ama Tv.lerden kaba atıp tutmaları bile onlar için yeterli.

Sol ne yaptı, Türk eşittir MHP, Türklere karşı durmak, Türklere karşı mücadele etmek ilericiliktir gibi kaba bir duruma düştü. Sanki kendileri Türk değilmiş gibi, kendinin de Türk olduğunu unutup, Türklere karşı mücadele etmenin ilericilik olduğuna inandı. 

Sanki MHP'nin Nato tarafından kurulmuş paramiliter bir yapı olduğunu, tarikatlar ve ağalar tarafından desteklenip güçlendiğini unutmuş gibi.

Solun vara vara vardığı yer,

Nihayetinde Hollanda televizyonunda bir Türkiye'li solcu, Hollanda'lı Nazi ile aynı çizgiye düştü, Türkler Hollanda'dan defolsun dedi.

Yani kabahatın hepsi değil ama canım kardeşim, bir kısmı da senin.

İnsanın kendine yaptığı kötülükten büyüğü yoktur diye boşuna dememiş atalarımız.

Kendini bilmeyene bildiriyorlar.

Ama zararın neresinden dönersen kardır.

Aşk ile Hayır.