Kemalist sosyalist arkadaşlara hem kızıyor hem de üzülüyorum.

Tarihin derinlerinde Türklük arıyorlar, güzel, bilimsel bir gayret olarak taktir etmek lazım ama bir yandan da biz etnik milliyetçiliğe karşıyız diyorlar.

Ee kardeşim tarih içinde aranan millet, etniktir, adı üzerinde etnoloji bilimi denir.

Sen etnik Türk müsün, yoksa Arap, Çerkez, Laz, Kürt, Boşnak hepsini bir çuvala doldurduğun cumhuriyet Türkü müsün?

Eğer cumhuriyet Türküysen, buyur Tayyip'le Bahçeli has Türk. Hayrını gör. Eğer cumhuriyet Türküysen, berdel, kan davası, 4 karı, töre cinayeti Türk kültürü, buyur övün, savun.

Eğer cumhuriyet Türküysen, kökün Enver Paşa'ya dayanır, daha öncesi yoktur, senin miladın orası, daha derinlerde dolaşma. Derinlerdeki etnik Türk.

Eğer tarih içinde Türk arıyorsan, tarihi yaşayan, yazan, kültürü oluşturan bir kitle, Etnik Türk, Anadolu'da yaşıyor. Ama sen islam kardeşliği adıyla sünni olmayan tüm görüş ve anlayışları yasaklıyorsun, halen bu halinde bile Halk tv'de Alevilik diye açıkça yalan yere Humeynicileri, Şiileri gösteriyorsun, Şeyh-Dede diye hepsini bir çuvala koyuyorsun.

Dini siyasete alet etmeye karşıyız diyorsun, Diyaneti biz kurduk, Japonya'ya cami yaptık diye övünüyorsun.

Bağımsız Türkiye diyorsun, Avrupa hayranısın, fikirlerinle Avrupa'ya bağlısın, ruhunla bağlısın, duygularınla bağlısın, duyularınla bağlısın, ekonomiyi saymıyorum. Avrupa deyince kendinden geçiyorsun, Rönesanstan yüzyıllar önce, okunacak en büyük kitap insandır diyen, aydınlık hareketi yok sayıyor, rönesansta kilise bilmem ne olmuş ona hayranlıktan coşuyorsun, Avrupa kiliselerini derin huşuyla geziyor, üzerine methiyeler düzüyor ama ülkemde kiliselere kimse ayak basmaya cesaret edemez hale gelmiş, buna sesin çıkmıyor.

Halkçısın, ama cumhuriyet devleti tarafından özenle korunmuş, yetiştirilmiş yabancı şirketlerin bayiliğinden öte geçememiş 3 -5 zengini, muteber Türk işadamı diye parlatıyorsun.

Örnekleri saymakla bitmez de hakkaten siz kimsiniz ya, iki arada bir derede kalmış, ne Avrupa'lı ne Avrupa'ya karşı, ne Türk ne Türke karşı, ne sosyalist ne halkçı, ne dinci ne dine karşı, ne ne nesiniz?

Bakmayın şu melanet günlerinde eski günleri bile mumla arar olduk ama, eskisi de bir halt değildi.

100 yıldır bu halkın yüzünü güldürmediniz, hapsetmediğiniz aydın, hain ilan etmediğiniz fikir sahibi bırakmadınız.

Siz kimsiniz, bir bilebilseniz, ayakta durabilirsiniz, işte o zaman faydalı bile olabilirsiniz. Bu ülke size 100 yıl iyi dayandı. Ama sanmayın ki siz becerikliydiniz de iyi yönettiniz, hayır, halk gelecek olanın sizi mumla aratacağını bildiği için size destek oldu ama siz bugünküleri kollamaktan yorulmadınız. Bakın bugünkü Sözcü gazetesi haberi, Antalya'da içki yasağı, turizme büyük darbe.

İçki yasağı elbette turizme darbe ama asıl bu şeriatın ilanı be güzel kardeşim, ve sen bu manşetinle halen şeriatçıları koruyorsun, gelen tehlikeye karşı halkı uyarmıyorsun. 15 yıldır, 30 yıldır, 50 yıldır, 100 yıldır, hep aynı şeyi yaptın, yaklaşan şeriatı görmezlikten gelip, dikkatleri başka yana çektin, ekonomiye, spora, sanata. Artık gidecek yerin kalmadı ama halen alışkanlığında ısrar ediyorsun.

Bu dar ve dağınık, fluğ, oturmamış, netleşmemiş fikir curcunası seni bir ideoloji yapmaz, yapamadı. Ancak bir dönem idare ettiniz, bitti. Geçmiş olsun.

Ama geride kalanlar, azıcık ders çıkartın be yahu. Azıcık net olun. Birilerine karşı çıkıyor olmak bişey değil, siz o konuda ne diyorsunuz, onu söyleyin.

Etnik Türk müsünüz, Cumhuriyet Türk'ü mü? En temel soru bu. Çünkü ülkenin temel sorunu Kürt mürt değil, sizin başımıza bela ettiğiniz bu Türk sorunu. Türk kimdir, kime denir?

Etnikseniz kökleriniz binlerce yıl derine dayanır. Cumhuriyet ise, kökü dalı belli 100 yıl. Sizin torbaya doldurduğunuz etniklerin hepsi torbadan çıktı ve Türk değiliz diyorlar. Cumhuriyet Türklüğü iflas etti. Geriye bir tek Bahçeli kaldı. Güle güle hayrını görün.

Bir de siz varsınız, Türk müsünüz hakkaten, 100 yıllık mı, bin yıllık mı?

Aşk ile.