Vücudunun yüzde 80'i yanan kız 5 gün sonra hastanede hayatını kaybederken, ülkede olayı protesto eden binlerce kişi sokaklara döküldü. Nusrat'ın cenazesine binlerce kişi katıldı.

Olay Bangladeş'in başkenti Dakka'nın 160 kilometre güneyinde bulunan Feni şehrinde gerçekleşti. Medrese eğitimi alan Nusrat Jahan Rafi adlı genç kız 27 Mart tarihinde okula gitti. Genç kız okul müdürü tarafından odasına çağrıldı ve burada tacize uğradı. Nusrat olay sonrası müdürün odasından kaçarak durumu ailesine bildirdi.

Karakola giden aile taciz olayını polise bildirdi. Polis, Nusrat'ın ifadesini kameraya aldıktan sonra olayın büyütülmemesi gereken bir durum olduğunu söyleyerek aileyi evine gönderdi. Kızlarının güvenliğinden korkan aileye polis hiçbir şekilde koruma sağlamadı.

Aradan 11 gün sonra abisiyle bilikte sınavlar için okula giden Nusrat bir arkadaşı tarafından okulun çatısına çağrıldı. Burada 4-5 kişilik burka giyen bir grup tarafından sıkıştırılan Nusrat'tan okul müdürüne yaptığı suçlamayı geri çekmesi istendi. Nusrat bu isteği reddedince grup kızın üzerine benzin dökerek yaktı.

Euronews'in haberine göre hastaneye kaldırılan Nusrat öleceği korkusuyla ambulansta ifade verdi. Kendisine saldıranların okuldan arkadaşları olduğunu ve bu olayın peşini hiçbir şekilde bırakmayacağını söyledi. Nusrat'ın ifadesi abisi tarafından cep telefonuna alındı. Vücudunun yüzde 80'i yanan genç kız kaldırıldığı Dakka Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşam savaşını 5 gün sonra kaybetti.

Olay sonrası tacizi yaptığı iddia edilen okul müdürü ve olaya karışan 15 kişi göz altına alındı. Nusrat'ın ölümü ülkesi Bangladeş'te geniş çaplı sokak gösterilerine sebep olurken, genç kızın memleketi Fani şehrinde yapılan cenazesine binlerce kişi katıldı. Olay sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Olay yeri inceleme ekibinden polis memuru Banaj Kumar Majumder, saldırganların olaya intihar süsü vermeye çalıştıklarını ancak başaramadıklarını ifade ederken, Nusrat'ın ailesiyle görüşen Başbakan Sheikh Hasina cinayete karışan tüm kişilerin adalet karşısında hesap vereceğine dair söz verdi.

Kadın hakları savunucusu Mahila Parishad adlı sivil toplum örgütü Bangladeş'te 2018 yılında 940 tecavüz vakası yaşandığını ve asıl sayının bundan çok daha fazla olduğunu belirtiyor. Yüzde 89'u Müslüman olan 160 milyonu aşkın nüfusa sahip Bangladeş, dünyanın en fakir ve eğitim seviyesi en düşük ülkelerinden bir tanesi.