Nürnberg Belediyesine bağlı Villa Leon Kültür Merkezinde yapılan tanıtım etkinliğinin davetine yoğun ilgi gösterildi. 

Nürnberg`de MOR KIZIL KOLEKTİF`in kuruluş tanıtımı

Kadınların mücadelesinden karelerin yer aldığı kısa bir sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte, Mor Kızıl Kolektif`in kuruluş amaçları, hedefleri ve yönelimi üzerine programından başlıklar sunuldu.

Düzenlenen etkinlikte kadın örgütlerinden SKB ( Sosyalist Kadınlar Birliği ), Courage ve Frauencafe temsilcilerinin dayanışma mesajları okundu. Konuşmaların ardından şiirler okunarak, kadınların birlikte mücadelesinin büyütülmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Münih TKP/ML davasında 3 yıla yakın tutuklu yargılandıktan sonra bir süre önce şartlı tahliye edilen Dr. Banu Büyükavcı da etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı. Büyükavcı, Mor Kızıl Kolektif'in kuruluşunu selamladı. Tutukluluğu süresince kendisi ve tutuklu yoldaşları ile dayanışma içinde olan tüm kadın örgütlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlar „Jin Jiyan Azadi- Kadın Yaşam-Özgürlük „ sloganını hep birlikte haykırdılar. Toplantı gelecek hafta Nürnberg'de sokak etkinliği şeklinde gerçekleştirilecek olan, Uluslararası 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Mücadele gününe güçlü katılım çağrısı ile son buldu.