Almanya'nın Hamburg kentinde Kadın İnisiyatifi öncülüğünde cezaevindeki akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak amacıyla bir dayanışma mitingi düzenlendi. 

Hamburg'da Kadın İnisiyatifinin düzenlediği eyleme Hamburg Alevi Kültür Merkezleri, Haziran Hareketi, Sol Parti, CHP Kadın Kolları ve HDK üyeleri katıldı.

Türkiye  kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona ilçesindeki IKEA alışveriş merkezi önünde toplanan sivil toplum örgütlerinin herhangi bir örgüt ve dernek flaması taşımaması dikkat çekti. Gösteride taşınan pankart ve dövizlerle, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın derhal serbest bırakılmaları talep edildi.

Saat 18:00 de başlayan gösteride, Sol Parti Milletvekili ve Parti Grubu Eşbaşkanı Cansu Özdemir, ile Yabancılar Hukuku ve Ceza Hukuku avukatı Mahmut Erdem günün önemi üzerine konuşmalar yaptılar. Almanca ve Türkçe yapılan konuşmaları çevreden geçenlerin ilgi ile dinlediği dikkat çekti.

Konuşmalarda şöyle denildi: "Nuriye ve Semih 254 gündür işlerine yeniden dönmek için direnişte ve 140 gündür açlık grevindeler. Üstelik ikisi de tutsak. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın derhal serbest bırakılıp işlerine geri iade edilmeleri ve KHK terörüne biran önce son verilmesini talep ediyoruz. Onurlu yaşamak bir insan hakkıdır. Nuriye ve Semih yaşamalıdır."

Şiirlerle Hüseyin Ertuğrul, Saksafon ile Cemalettin Zeyrek ve Joachim Lützow ise, eylemcilere değişik dillerdeki halk ezgilerinden kesitler sunarak çoşku kattılar.