Ayda bir kez bir araya gelen Hoşgörülü Kadınlar Grubuna, İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşe Kobbe konuk olarak başta lösemi olmak üzere kanser hastalıkları hakkında bilgilendirdi.

HAMBURG Bergedorf'ta ayda bir kez, Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz yönetiminde, toplanan Hoşgörülü Kadınlar Grubunda bu kez kanser hastalıkları ele alındı.

Bergedorf'ta muayenehanesi bulunan İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşe Kobbe toplantıda lösemi ve diğer kanser türleri, nedenleri, teşhisi, tedavi yöntemleri vs hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktarıp, soruları yanıtladı. Düzenli kontrolün önemine değinen Kobbe, kanser hastalığının başarılı tedavisinin, erken teşhisle doğrudan bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, kadınları mutlaka rutin kontrol muayenelerine gitmeye çağırdı. Belirli aralıklarla yapılan kontrollerin sigortalar tarafından karşılandığını kaydeden Kobbe, her kanser teşhisi konan hastanın, ikinci bir muayene için kendi seçeceği ikinci bir doktora gitme hakkının da bulunduğunu belirtti.

Minik Neva için doku tipleme kampanyası düzenlenecek

Toplantıda ayrıca ailesiyle birlikte Hamburg'da yaşayan kan kanseri hastası dört yaşındaki Neva için, hayatını kurtaracak dokusuna uygun ilik bulunması için Kuzey Kartalları Beşiktaş Taraftar Grubunun organize edeceği futbol salon turnuvası çerçevesinde, Alman Kemik İliği Bağışı Bilgi Bankasının (DKMS) doku tipleme kampanyası düzenleneceği duyuruldu. 30 Eylül, Cumartesi günü, saat 10.00-15.00 arası Schleswig-Holstein'ın Wedel kentindeki Rudolf-Bretscheid-Str. 34 adresindeki spor salonunda basit tükürük testiyle yapılacak kampanyaya katılacak her kişinin minik Neva'ya umut olacağı ifade edildi. 17-55 yaşları arasında olan kronik rahatsızlığı bulunmayan herkesin kampanyaya katılabileceğine işaret edildi.

Almanca sohbet grubu için adım atıldı

Güngör Yılmaz, günlük yaşamda Almancalarını geliştirme imkanı bulamayan kadınlar için, gönüllü Alman kadınların katılımıyla "Almanca sohbet grubu" kuracaklarını söyledi. Türk-Alman ilişkilerinin zorlu dönemden geçtiği bu günlerde bu tip bir çalışmanın yanı zamanda var olan karşılıklı ön yargıların da ortadan kalkmasına katkı sağlayabileceğini de belirtti. Çalışmayı hayata geçirmek için basın yoluyla, sohbet grubu için gönüllü Alman kadınlar aradıklarını sözlerine ekleyen Güngör Yılmaz, sohbet grubuna katılmak isteyenlerin [email protected] e-posta adresine başvurabileceklerini kaydetti.

Toplantı, artık vazgeçilmez bir ritüel haline gelen hep birlikte söylenen şarkılarla noktalandı.