Kadın olmaktan kaynaklanan sorunların yanı sıra ayrımcı yasalar ve uygulamaların, gelinen ülkenin farklı sosyal ve kültürel alışkanlıkları sebebiyle yaşanılan sorunların tartışıldığı kongrede yaklaşık 50 kadın biraraya geldi.

Mehtap Çallı Özer ve Yeter Özbolat


Göçmen Kadınlar Birliği
’nden Yeter Özbolat,“Başta dil problemi nedeniyle toplumsal yaşamda kendini ifade etmekte zorlanan, kalifiye olmadığı meslek ve iş programlarına tabi tutulmadığı için ucuz iş gücü olarak kullanılan yasalar karşısında göçmen kadınların sorunları, geleneksel aile, toplum yapısı ve alışkanlıkları nedeniyle iyice zorlaşıyor. Hamburg ve çevresinde yaşayan Türkiye kökenli göçmen kadınların, yaşamın tüm alanlarına katılmalarını teşvik etmek, sorunlar karşısında yalnız olmadıklarını göstermek ve talepleri için yerli ve diğer uluslardan kadınlarla biraraya gelmelerini sağlamak öncelikli amacımız."


Özbolat konuşmasının devamında şunları ifade etti, "Çalışmalarımız, okul-meslek eğitimi, çalışma yaşamı, sosyal-kültürel alanlar ve politik-hukuksal alanlardan oluşuyor.
Almanya Göçmen Kadınlar Birliği’ne üye  23 kadın grubundan biriyiz ve çalışmalarımız gönüllülük temelinde hayat buluyor”. Kongrede bir çok kadın söz alarak tartışmalara canlı katılarak düşüncelerini ifade etme fırsatı buldular.  Kadınlar dernek yeri olarak haftada 3 gün Altona Elternschule‘yi dernek olarak kullandıklarını belirttiler. Önümüzdeki dönem özellikle Altona'ya semtine yönelik özel çalışmalar başlatma kararı alan kadınlar bütün kadınları ayrımcılığa karşı eşitlik için el ele vermeye çağırdılar.  Hamburg Göçmen Kadınlar Birliği Kongre sonrası

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu;


(Soldan sağa) Gülbahar Yeşilyurt, Şennur Taner, Meral Kılınç, Güllü Yıldız, Yeter Özbolat, Seda İlaslan, Sevinç Usta ve Gönül Can. Diğer Yönetim Kurulu üyesi Meryem İpek ise kongreden erken ayrıldığı için fotoğrafta yer almadı. Yönetim Kurulu, yapacağı ilk toplantıda başkanını seçecek. 4 saate yakın süren kongre, Ali Temiz’in müzik dinletisiyle son buldu.