Parti lideri Marine Le Pen'in Opera Meydanı'ndaki gösteride konuşma yaptığı sırada üstleri çıplak üç kadın aktivist, aynı meydandaki bir binanın balkonundan Alman diktatör Hitler'in selamına gönderme yaparak, “Heil Le Pen” yazılı pankart açtı. Kadın eylemciler, ayrıca megafonlarla “Heil Le Pen” sloganları atarak gösteriyi izleyen medyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Eylem nedeniyle Marine Le Pen konuşmasına bir süre ara vermek zorunda kaldı. Femen üyeleri, partinin korumaları tarafından zorla balkondan indirilirken, pankartlarına da el koyuldu.

Bu eylemden önce de üzerlerine boya ile “Baş Faşist Le Pen” yazan Femen üyesi iki kadın, aşırı sağcı liderin Jeanne d'Arc anıtına çelenk koyması sırasında ortaya çıkarak sloganlar attı. Bu kadınlar da partinin güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle alandan çıkarıldı.

Fransa'da aşırı sağcılar, her yıl 1 Mayıs'ta ülkenin ulusal kahramanı Jeanne d'Arc'ı anma günü düzenliyor. Femen üyeleri geçen yıl da aşırı sağ partinin kortejine korsan şekilde sızma girişiminde bulunmuş ve daha sonra parti güvenlik görevlilerinin sert müdahalesi ile gösteriden atılmıştı.