Cinsel istismar suçlarında mağdurun faille evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini sağlayan düzenlemeye en büyük tepki kadın milletvekillerinden geldi.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Meclis’te görüşülmesi çoğunluk sağlanamadığı için Salı gününe ertelenmişti.

Kadın milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu’ndaki tepkileri tutanaklara şöyle yansıdı:

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi: Şimdi, bu önergeyle hepimiz şok olduk. Çocuğa tecavüzün… Nasıl “Rızası vardı.” denilip birisiyle evlendirilebilir? Kabul edemiyoruz. Burada, ayrıca, bizim kanunlarımız 11 yaşındaki, 13 yaşındaki çocuğun evlenmesine izin veriyor mu, onu da anlamış değilim. Bu düzenlemeyle hangi sapık, hangi sapıklar dışarıya salıverilmeye çalışılıyor, onu da anlamadım. Amaç, toplumu sapık ve ahlaksız yapmak mıdır? Düğünlere kaymakamların, valilerin geldiğinden, altın taktığından bahsetti Sayın Bakan ve ben esefle kınıyorum kendisini, üzüntüyle dinledim. Böyle bir şey kabul edilemez. Yüz kilo altın takıp 10 yaşındaki, 11 yaşındaki çocukla evlenilebilir mi, bu kabul edilebilir mi? Bunun tek bir adı vardır: Sapıklıktır, sapkınlıktır. Biz bunun karşısındayız.