FOCUS: “Başbakan Yardımcısı Arınç’ın cinsel ayrımcı ifadeleri kızgınlık yarattı” başlığı ile verilen haber, Focus dergisinin internet sayfasında en çok okunan haber oldu. 

Arınç’ın ilk kez bu “kadın karşıtı” tarzda konuşmadığına dikkati çekildi. Haberde, CHP ve HDP’nin Arınç’ın sözleri dolayısıyla özür dilemesini istedikleri yer aldı. Haberde Nursel Aydoğan’ın Arınç’ın sözlerini kişisel algılamadığı, fakat  tüm kadınlara yönelik bir hakaret olarak algıladığı yazıldı.

 

STERN: Bülent Arınç için “Türkiye Başbakanı” diye yanlış bir başlık atan  Stern dergisi, Arınç’ın canlı yayında kadın milletvekilini susturmaya çalıştığını yazdı. Dergi, Arınç’ın büyük tepki aldığına dikkati çekti.  Stern, Arınç’ın kadınlara yönelik ifede şeklinin ilk vakası olmadığını vurgulayıp, Arınç’ın yaklaşık bir yıl önce kadınların ortalıkta yüksek sesle gülmemeleri gerektiği ifadesine yer verdi. 

 

BİLD: Almanya’nın en çok okunan gazetesi Bild ise “Türk başbakan yardımcısından maço ifadeler” başlıkla verdiği haberde, Arınç’ın “bir kadın olarak sus” ifadesine yer verdi. Arınç’ın sözlerini “sözlü raydan çıkma” olarak nitelendiren gazete, olayın meclisteki gelişmesini ve tepkilere geniş yer verdi.

 

MÜNCHENER MERKÜR: Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kadınlara karşı yine “sözlü raydan çıktı” başlığı ile olayı veren Münchener Merkür gazetesi, tepkilere de geniş yer verdi. Gazete, politikacıların tepkilerinin yanı sıra, Twitter’de “Bir kadın olarak susmayacağız” etiketiyle atılan mesajlarla Türk kadınlarının da tepkilerini dile getirdiklerini bildirdi.