Almanya'da kadınların yüzde 40'ı hayatlarında en az bir kere eşi veya hayat arkadaşı tarafından şiddete uğradı. Her yıl ortalama 40 bin kadın çocuklarıyla birlikte evinden kaçarak kadın sığınma yurtlarında gidiyor. Almanya'da sayısı 360 olan kadın sığınma evlerine, ihtiyacı karşılamak için, sürekli yenileri ekleniyor. Ülkede, sünnet edilmiş yaklaşık 20 bin kadın yaşıyor. Hala 6 bin kadın ise klitorisleri kesilerek sünnet edilme riski altında. Almanya'ya kadın ticareti yoluyla Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeden her yıl 10 bin ile 30 bin arasında kadın getiriliyor. Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işyerlerinde eşit işe eşit ücret, taciz ve tecavüzlerin önlenmesi gibi gibi konularda da mücadele veriyorlar. Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların isteği bu sorunların giderilmesi ve erkeklerle eşit bir yaşam sürebilmek. 

 

KADINLARIN DİLEKLERİ

 

Hatice Selimoğlu: “Tüm kadınlar için şiddetsiz bir dünya diliyorum. Bizler sevgi ve saygı dolu bir yaşam istiyoruz. 21. yüzyılda bile kadınların şiddete uğraması inanılmaz. Umarım bir an önce şiddet sona erer.”

Dilek Arslanmirza: “Dünya Kadınları Günü tüm kadınlara kutlu olsun. Hala erkek şiddetine maruz kalan kadınlar var. Çok sayıda kadın sığınma evlerine gidiyor. Bir de işyerlerinde aynı işi yapmalarına rağmen kadınlara daha az ücret veriliyor.”

Havva Pekpak: “İşyerlerinde kadınların yükselmesi daha zor. Oysa biz çoğu zaman daha iyi çalışıyoruz. Bu adaletsizlik giderilmeli. Gelişmiş bir ülke olan Almanya'da bile her 4 kadından biri şiddet görüyor. Taciz olayları da var. Kadınların ezilmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz.”