Şeriatçı AKP iktidarı laik eğitim sistemini tamamen kaldırmak istediğini artık ayan beyan ilan ediyor, iktidara tümüyle el koymuş olmanın rahatlığı ile, saklama gizlemeye gereği bile duymuyor. Nasılsa engel olabilecek, durdurabilecek kimse kalmadı.
Hükümet okulların tümünü hızla imamhatipleştiriyor, proje okullarla laikliğin sembolü okulları tırpanlamaya başladı.
En önemlisi, ortaokul ve liselerde emzirme odaları yapmaya başladılar. Bunun anlamı çok açık, öğrenciler hamile olacaklar, çocuk doğuracaklar ve bebeklerini ders aralarında emzirecekler.
Daha açık ifade edersek, küçücük çocuklar, 12, 13, 15 yaşında kız çocukları, şeyhlerin, ya da paralı Müslümanların ikinci, üçüncü, ortanca falan karıları olacaklar, çocuk doğurduklarında da okullarda, ders aralarında emzirebilecekler.
Türkiye'de bilfiil kurulmakta olan sistem, yeni Türkiye devleti bu.
Bütün bunlara rağmen, AKP yöneticileri halen okula giden kız çocuklarına kadın öğrenciler diyemiyor. Çünkü bu ifadenin anlamı çok derin, pahası çok ağır.
YOL Tv haberlerinde izliyoruz, gencecik, bıyıkları yeni terlemekte olan, devrimci olduğu her halinden belli bir delikanlı haberleri okuyor.
Okullarda şeriatçı faaliyetleri, imamhatipleştirme girişimlerini falan anlatmaya çalışıyor dili döndüğünce, daha doğrusu eline verilmiş olan kağıdı okumaya çalışıyor.
Asıl konuya gelelim, spiker delikanlı dönüyor dolaşıyor, kadın öğrenciler diyor. Bir sonraki haberde, yine kadın öğrenci, daha sonraki haberde yine kadın öğrenci.
Spiker ne dediğinin farkında değil, ama haberleri hazırlayan, o kağıda yazanın da ne yazdığını farketmediğini görüyoruz.
Nerden çıktı bu Kadın Öğrenci kavramı diye sormanın ve sorgulamanın, yüksek sesle tartışmanın zamanı geldi geçiyor bile.
Kadın hakları savunucuları, yıllardır töre cinayetlerine, namus cinayetlerine karşı, kadınların insanca ve erkeklerle eşit bir yaşama kavuşabilmeleri için kahramanca mücadele ediyorlar, aklı, vicdanı olan herkes kadınların bu haklı ve onurlu mücadelesi karşısında saygıyla eğilir.
Toplumda muhafazakarlığın artmasıyla birlikte, bekaret tartışmalarının da artması, namus cinayetlerinde bekaret meselesinin önemli yer tutması, kadın hakları savunucusu kadınları kız sözü üzerinde bir tasarruf yapmaya götürdü. Kadın hakları dernekleri, savunucuları ve onları takip eden sol sosyalist çevreler de kadınların bu haklı çıkışlarına destek verdiler. 
Burda nefes alıp duralım ve yapılan bu tasarrufu dikkatle irdeleyelim. Kadın hakları savunucularına göre 'kız' sözü bekaret anlamına gelmektedir, kız sözü kızlık zarı ile eş görüldüğü için kız kavramını kullanmaktan vazgeçtiler. Kız yerine kadın kullanılmasının daha doğru olacağı kararına vardılar.
Sonuçta, kız kavramını kullanımdan kaldırınca, kız öğrencilere kadın öğrenciler demek zorunda kaldılar. Kız çocuklara kadın çocuklar, kız bebeklere kadın bebekler!
Babalar eskiden karılarına kadınım derlerdi, kız çocuğu olan babalar bir de kadın evlat sahibi oldular, böylece iki kadınlı oldular. Kız sözünü tedavülden kaldıran solcu babalar kızlarına kadınım demekle yüzyüze kaldılar, kadınım sözü kesin bir anlam ifade ettiği için kızlarına kadınım diyemeyip ne diyeceklerini bilemez hale geldiler.
Kadın haklarını savunmak için yola çıkan solcu çevreler, kız sözünü kullanımdan kaldırınca felçli gibi oldular.
Yani muhafazakarlara kızdığımız için kendi kendimizi kötürüm haline getirmiş bulunuyoruz.
En acıklısı ise, şeriatçılara yıllardır söylemek istedikleri ama bir türlü cesaret edemedikleri sözü, 'Kadın Öğrenci' kavramını altın tepsi içinde sunmuş bulunuyoruz. Hükümete, sadece bu kavramın altını doldurmak işi kalıyor. Onlar kadın öğrenci demeden öğrencileri kadın yaparken, solcular olarak biz de şeriata karşı kahramanca mücadele ederek, kendi çocuklarımızı kadın yapıyoruz. Biz adını koyalım onlar içini doldursun. 
Sonra bu ülkeye gericilik nasıl bu kadar kolay geldi yerleşti diye suçlayacak birilerini arayalım. 
Kavramlar binlerce yıl içinde oluşmuş en temel, en değerli kurumlardır. Kurum-kavramlarımızı koruyabildiğimiz sürece dik durabiliriz. 
Onlar kavramlarımızı da çalıyorlar, bozuyorlar, iğfal ediyorlar, ya Hakk diye sözü başlıyorlar, Hakk sözünü terk mi edelim, kendilerini en insan olarak takdim ediyorlar, insan sözünü kullanmayalım mı, onlar insanmış, biz insan olamayız mı diyelim?
Panik halinde, elinde ne varsa terkedip kaçmak, değerleri düşmana terketmek, bozguna uğramışlık demektir.
İnsan kendi değerleri üzerinde dik durur.
YOL Tv, Alevi Birlikleri Fderasyonu'nun televizyon kanalı.
Alevilik 3 basit esastan oluşur;
Eline sahip çık,
Beline sahip çık,
Diline sahip çık.
Diline, en değerli varlığı kız'ına sahip çıkamamak, çok büyük, acı bir yenilgi.

Köln / 11.10.2016