Diyarbakır'da Seçim Mitinginde patlayan bomba ile hayatlarını kaybeden Vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum ve olayı nefretle kınıyorum.

Böyle seçim olamaz. Silahların gölgesinde, Bombaların gürültüsünde, Tehditlerle, Ülke kaderini etkilecek sayıda bazı seçmen iradesini yönlendirmek için böcek gibi yem vererek, İktidarı ile muhalefeti ile (Doğada kafası olup ta beyni olmayan, düşünme yeteneği olmayan yaratıkların başında böcekler gelir.Böcekler iç güdüsel olarak yeme giderler),

Yalanlarla, Cehaleti kullanıp Kandırmalarla, vs. demokrasinin temeli olan serbest insan iradesi çoğunluğu olamaz. Aslında normal demokrasilerde seçim güvenliğini bırakın sağlama riskini en ufak irade tercihinde şaibe olduğunda İktidarın çekip gitmesi gerekir. Ama bizde İmam – Cemaat ilişkisi gibi başta İmam yelleniyor.

Dün akşam ''Kral Çıplak'' programında,gerçek eğitimli ve mesleğini çok iyi bilen Ankara Mimarlar Odası Başkanı ''Kaçak saray'' olarak adlandırılan bana göre mimarlık ucubesi bir yapının (Devletin yönetim Merkezleri oturaklı mimari ile olur) açıklandığı gibi bir milyar kusur değil en az 20 milyar a mal olduğunu iddia ediyor. İddia doğruysa yüzbinlerce öğretmen var atanamıyan ve birileri keyfiyetine göre har vurup harman savuruyor.Bırakın sivil normal yaşamında düşünmeyi hayal bile edemiyeceği savurganlıkla, kandırdığı insanların vergileri ile şatafat yaşamaya çalışıyor.

Atatürk rahmetli Lider'di ve gençleri eğitime yönlendirdi. Çağdaş Devlet olabilmenin önceliği eğitimli gençlik olduğunu gördü ve Devlet olanaklarını öncelikle eğitime verdi. Bunlar ise kendileri en lüks Devlet olanakları ile yaşarken Vatandaşa gösterdikleri yol 1450 yıl öncesi hayat.Öncelik eğitim olacağına bunlar önceliği Batakçı tüccar gibi tüketime şaşaya verdiler.

Geçenlerde İzmir'deydim. Best Western-Konak'ta kaldım ve sabah Alman arkadaşım taksiye bindi Havaalanına gitti. Ben de başka bir taksiye bindim ve Bornova'ya geldim. Yolda taksici ile 15-20 dakika konuştuk. Şoför,Diyarbakırlıymış ve öğretmen olmuş. Atanamamış ve seçimlerden HDP ye oy vereceğini söyledi. PKK sempatizanı olduğu konuşmalarından belli oluyordu.

Doğu'daki feodal yapıdan ve eğitimsizlikten,ekonomik sıkıntılardan vs.bahsetti. Ben de Vatan partisine oy vereceğimi söyledim ve bunun sistemden değil sistemi idare eden yeterliliği olmayan siyasetten kaynaklandığını, bu sorunların Türkiye'nin her yanında varolduğunu ''Benim köyüm 4 bin dönüm arazisi olan köy ve sulanılabilir tarım yapılıp arazinin %100 kullanılabilir bağ'' olduğunu ''yıllık ortalama 15 bin ton yaş üzüm üretildiğini bunun Ekonomiye ve KDV üretimine katkısının 15 milyon (eski 15 trilyon) olmasına ve üzümün İhracaat hammadesi olarak Döviz kazandırmasına rağmen hala köyümün alt yapısının olmadığını vs.'' bahsettim.

''Bu adaletsizliği çözecek olan siyasi iradenin son 60 yıldır bizi ABD ve Global macerayla oyladığını,bu siyasetten öncelikle Türkiye olmak üzere etnik kökene bakılmaksızın tüm coğrafya ve islam alemi ve sonra da tüm Dünya'nın zarar gördüğünü'' anlattım. Genç öğretmen arkadaş,konuşmalardan o kadar etkilendi ki, varacığım yere varmama rağmen en az 15 dak. da ayakta konuştuk ve Global kapitalin oyunlarından etkilenmiş arkadaşı ne kadar etkiledim bilemem ama öpüşerek ayrıldık.

O PKK sempatizanıydı ama bilgiye açtı. Ben de koyu Vatanperver. İki eğitimli insan olarak konuştuk ve birbirimize konuşarak sorunları anlattık. Demokrasilerin temelinde insan ve Vatan yatar. Siyasal İktidarlar önceliğe hep eğitime vermeliler. 2 Vatandaşımızın hayatına mal olan vahim patlam cehaleti pompalam için hazırlanmış ve seçim sonuçlarını etkileyecek bir Provakasyondur.

Bu Coğrafyada MİT,CIA,BND ve bir miktar da KGB nin haberi olmadan Sinekler bile yellenemez, kuşlar uçamaz. Bu bir gizli servis işi olması gerekir ama hangisi? İnsanlar serbestçe düşüncelerini söyliyebilmelidir. Bizde hala bireysel seçmen iradesi %60 oluşmadı. Partiler toplumsal iradeyi etkilemek için mücadele veriyorlar. Burada seçim propagandasında İktidarın seçim güvenliğini sağlayamaması kabul edilemez.

Yeniden Vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyor herkesi sükünete ve aklı selim olmağa davet ediyorum. Herkes bireysel çradelerini özgürge kullanabilmeleri dileğimle.

06.06.2015