'Üstün'ler, maraba, köle, parya, proleter, memurlarına, Tayyibin makarna dağıtması gibi, birer gün vermişler; bugün kadın günü, yarın erkek günü, ertesi gün anneler günü, diğeri babalar günü, bir sonraki, işçi günü....

Bütün bir yıl farkedilmeyen çocukların yıl boyunca doğumgünü hasretiyle yanması gibi, herkes kendi gününün gelmesini bekliyor, o gün gelsin de anılsınlar, farkedilsinler  diye; hemşireler, günü, öğretmenler günü, sevgililer günü...

Büyük Birader, Aristo-Nitche hattının üstünleri geviş getirerek avamda yaşanan heyecanı izliyor; ne kadar merhametliyim be yav, Avrupa Değerleri dadından yenmiyor... diye ekranlarda gerdan kırıyorlar.

Bir film vardı , adı Ruanda Hoteli. Ruanda'da 90'larda yaşanan büyük soykırımı bir Hotelde yaşayanların gözünden veriyordu. Fransız bilimadamları büyük dahiyane bir buluş yaparak Tutularla Futuların tamamen iki farklı ırk olduğunu bilimsel olarak ispat ediyorlar ve bu bilimsel fikri, Fransız üniversitelerinden Ruanda sokaklarına salıyorlar.

Belçika-Fransa kontrolünde, Birleşmiş Milletler gözetiminde 6 ay içinde 1 milyon Tutu palalarla öldürülüyor.

Az sayıda vatandaş Fransız devlet başkanı Mitterand'ın himmetiyle kurtulurken, kurtulanlar büyük sosyalist president Mitterand'ın bu iyilikseverliğinden derin bir minnettarlık duyuyorlardı.

Bu büyük sosyalist president Mitterand'ın kapısında ödül kuyruğuna giren Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli gibi aydınlar, Ruanda'yı belki de hiç duymamışlardı, zaten bu kaddeer büyük adamdan bu kaddeeer büyük ödül alırken, küçücük bir Ruanda'da 1 milyon kişi ölmüştü, sadece 1...

3. Dünya'nın yalaka entelektüellerine, üstünler , Tayyibin makarnası değerinde ödülü atınca, o enteller birbirinin üzerine atlayarak ödül kapma, ödülü övme, yağlama, yıkama yarışına girerler.

Günler de böyledir. Küçük insanlar kendilerini önemli hissetsinler yazık.

Büyük merhametli üstünler bütün bir yılı, bütün bir yüzyılı planlar, hangi gün kimler anılacak, eğlenecek, hangi yıl kimler ölecek, hangi tarihte hangi sınırlar çizilecek, hangi zamanda makarnacı yazara ödül verilecek. Üstünlük bunu gerektirir.

Deliye ise hergün bayram.

Aşk ile.