IŞİD adlı dinci çete işlediği binlerce cinayete otuz iki cinayet daha ekledi. Kobani Kürtleriyle dayanışmada bulunmak için yola çıkan sosyalist Türk gençleri, kendilerini karşılayan Kürt gençleriyle birlikte canavarca katledildiler. Şengal'de Ezidilere, Irak ve Kobani'de de Kürtlere, Araplara ve Türkmenlere yaptıklarını Suruç'ta Türk ve Kürt gençlerine yaptılar.


Elbette üzüldük, içimiz kan ağladı; ama yine de ateş düştüğü yeri yakıyor.

Lanetlemek ve kınamakla bu sarhoşlar çetesinin önüne geçilemeyeceği ortadadır. Sözde şehitlik ve cennet hayalleriyle hepsinin aklı başından alınmış, hepsi pimi çekilmiş birer serseri bombaya dönüştürülmüştür. Bu tetikçi piyonlar bilmiyorlar ki, onları cehennem tarlalarına sürenlerin tek derdi saltanat sahibi olmak ve onların cesetleri üzerinde saraylar dikmektir. Din ve öteki dünya umurlarında bile değildir.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için nedenlerine inmek ve sorunun beslendiği zemini ortadan kaldırmak gerekiyor. Mesele sınıfsal temellidir. Olaya bu pencereden bakılıp ona uygun çözümler üretilmedikçe, sözler altın gibi ışıldasa dahi bir değerleri yoktur.

Bu gerici akım zindan karanlığı bir iktidar ve devlet kurmak istemektedir. O zorba devlet ki, din adına halkın ve bu tetikçilerin kanı ile semirecektir. Aslında dert ve kavga din değildir; kavga dünya pazarında pay kapma kavgasıdır. On binlerce insan onların pazar- zenginlik ve iktidar- hırsları yüzünden öldü ve ölecek!  

Kurulmak istenen kanlı diktatörlüğün devlet ve ekonomik hedeflerinin teşhir edildiği etkin bir ideolojik çalışma başlatılmalıdır. Bu öyle bir çalışma olmalı ki, IŞİD adlı bu tımarhane kaçkınları toplumda cüzamlı muamelesi görmelidirler. 

Gözlerimiz o dinci geçinenleri arıyor, samimi iseler, bu cinayetlere karşı sokağa dökülsünler. Sessizlikleri dikkat çekicidir ve hayra alamet değildir.

AKP hükümetinden önce camilerin önü cuma günleri başörtüsü yasağının protesto edildiği mitinglere sahne oluyordu. Üniversite kapılarında protestolar eksik olmuyordu. Şimdi nerede o kızlı- erkekli protestocular, neden sesleri çıkmıyor? Neden din adına yapılan bu korkunç cinayetlere tepki göstermiyorlar? Sükût etmeleri bu katliamları teşvik ve suç ortaklığıdır.

Görev iç ve dış gericiliğe karşı olan siyasi partilere, meslek kuruluşlarına ve kitle örgütlerine düşüyor. Ortaklaşıp geniş yelpazeli bir çalışma programı oluşturmalı ve hemen seferber olmalıdırlar. Dünya ayağa kalkmalı ve gök kubbe bu çetenin ve destekçilerinin başına yıkılmalıdır. Yoksa bu bataklık daha pek çok çıyan üretecek ve bu piyonlar veba mikrobu gibi yayılarak dünyayı kana bulamaya devam edecekler.